Jokić odbacio navode o nepotizmu: "Sestrić" mu nije preporuka

“Na izbornoj skupštini Sindikalne organizacije izabran je predsjednik i Upravni odbor bez ikakvih rodbinskih veza ili sl. Na pomenutoj skupštini, od 54 člana Sindikata, prisutno je bilo 40 koji su tajnim glasanjem sa 22 glasa izabrali mene za presjednika”, stoji u reagovanju Jokića
187 pregleda 3 komentar(a)
Duško Jokić, Foto: Dps.me
Duško Jokić, Foto: Dps.me
Ažurirano: 12.05.2016. 15:22h

Predsjednik Sindikalne organizacije Opštine Mojkovac Duško Jokić tvrdi da nije izabran na to mjesto zahvaljujući rodbinskim vezama sa visokim zvaničnicima DPS-a, već podrškom članova Sindikata.

To se navodi u reagovanju na tekst “Mišov sestrić vodi sindikat”.

“Na izbornoj skupštini Sindikalne organizacije izabran je predsjednik i Upravni odbor bez ikakvih rodbinskih veza ili sl. Na pomenutoj skupštini, od 54 člana Sindikata, prisutno je bilo 40 koji su tajnim glasanjem sa 22 glasa izabrali mene za presjednika”, stoji u reagovanju Jokića.

Jokić je napomenuo da su glasali članovi Sindikata koji su stalno zaposleni u Opštini i koji plaćaju sindikalnu članarinu.

Jokić ističe da je odbornik URA Ivan Ašanin, koji ga je optužio za nepotizam kazavši da je na mjesto šefa sindikata izabran jer je brat od tetke predsjednika Opštine Dejana Medojevića i sestrić poslanika DPS-a Obrada Miša Stanišića, prisustvovao i glasao kao član Sindikata, a ne kao odbornik u SO.

“Tvrdnja Ašanina da pojedini članovi nijesu imali pravo da glasaju po njegovom tumačenju statuta onda ni on nije imao pravo glasa na prethodnom izboru predsjednika Sindikata jer je tada bio direktor Agencije za investicije i razvoj,” smatra Jokić, dodavši: “Ne vidim nijedan razlog za njegovo oglašavanje osim političke borbe ili medijskog reklamiranja,” zaključuje se u reagovanju šefa sindikata.

Ašanin: Jokića nisam pomenuo imenom, nebitan je

Izbor Duška Jokića, sestrića funkcionera Demokartske partije socijalista (DPS) Miša Stanišića, za predsjednika sindikata mojkovačke lokalne uprave je "šampionski" primjer čak i za Crnu Goru, tvrdi odbornik URA Ivan Ašanin.

On je reagujući na demanti Jokića, kazao da ga nije čak ni pomenuo imenom, jer "u cijeloj priči nije bitan".

"Lično zbog njega možda ne bih reagovao da nije primjer lančanog nepotizma koje ne može da zaobiđe ni funkciju sindikata na najnižem nivou . Činjenice, koje sam naveo u prvom regovanju potvrđuju da je nepotizam to što je o predsjedniku sindikata odlučivano je u kabinetu predsjednika Opštine ( Dejan Medojevića ) koji je zvao ujaka poslanika (Stanišića ) da pita ko bi mogao biti predsjednik sindikata lokalne uprave.Mnogi su sve ovo potvrdili posle sastanka , koji su morali prisustvovati, valjda pravdajući se "da su morali", navodi Ašanin.

On tvrdi da je predsjednika SO Slavenka Blaževića i ostale opštinske funkcionere upozorio da po važećem Statutu SSCG funkcioneri nemaju prvo da prisustvuju sastancima posebno kada je riječ o izboru sindikalnog rukovodstva.

"Iz svega ovoga sestrić - sindikalac neka zaključi da nimalo nije predmet mog razmatranja već ujak-poslanik i drugi sestrić-predsjednik opštine. Nijesam učestvovao u izboru 2012.godine koje pominje, jesam 2007.godine kada je sindikat osnovan ali niko nije pominjao nikakav Statut i pravo odlučivanja. Da je neko rekao da eventualno nemam pravo, istog bih momenta napustio sastanak, uz izvinjenje i ne bi postupio kao sada Blažević i još nekolicina opštinskih funkcionera, koji te jedva izabraše", kazao je on osvrćući se na Jokićeve tvrdnje da je Ašanin, kao direktor opštinske agencije za investicije i razvoj, ranije, takođe učestvovao u sindikalnim izborima.

Ašanin je ponovio da DPS vodi računa i o najsitnijim sindikalniiim funkcijama, jer se "ne smije ugroziti sprovođenje najnovijeg tipično funkcionerskog zakona o zaradama u državnoj upravi, gdje lokalni funkcioneri, sekretari i direktori primaju od 200, a predsjednici Skupštine i Opštine i do 300 eura "povišice".

Bonus video: