Bečić: Grboviću, žestoki momci su nekada bili dosljedni i priznavali svoja nedjela

"Nominalni vlasnik je tu da nas podsjeti da živimo u državi u kojoj se ispostave organizovanog kriminala predstavljaju kao uspješni privredni subjekti"
187 pregleda 59 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 04.05.2016. 17:45h

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je da su prijetnje "članova organizovanih kriminalnih grupa" funkcionerima njegove partije motiv i podstrek da hrabro nastave dalje, sve dok ne pobijede i "posljednjeg kriminalca u Crnoj Gori".

Bečić je ponovio da suvlasnik Lutrije Crne Gore i Džek pota Sava Grbović pribjegava prijetnjama telefonom potpredsjedniku Demokrata Momu Koprivici.

"Umjesto da svojim "argumentima" odgovori na argumente potpredsjednika Demokrata, kojima potkrepljuje sumnje u nezakonito poslovanje subjekta čiji je nominalni vlasnik, gospodin Grbović pribjegava prijetnjama putem telefonskih poziva - metodama poznatim u vremenima za koja smo, makar za trenutak, pomislili da su iza nas. Ipak, nominalni vlasnik je tu da nas podsjeti da živimo u državi u kojoj se ispostave organizovanog kriminala predstavljaju kao uspješni privredni subjekti. Štaviše, umjesto da je makar ostao u maniru starih vremena kad su "žestoki momci" bili dosljedni i priznavali svoja nedjela, nominalni vlasnik je dao nemušti odgovor u kojem je svoje prijetnje pokušao da zabaškuri izmišljenim slijedom događaja i scenarijem, čija fabula, osim što je kontradiktorna, ne bi prošla ni logički i racionalni filter mlađeg maloljetnika", saopštio je Bečić.

On je dodao da se Koprivica već sada okreće "raskrinkavanju još jednog slučaja zvani "Džigi"".

"I slučajeva ostalih subjekata koji na nezakonit način čine štetu ovoj državi i građanima i priprema opsežnu dokumentaciju koju će predati VDT-u. Nakon što smo zajedno sa našim poslanicima i odbornicima VDT-u predali dokumentaciju u slučajevima "Carine", "Limenka", "Bazar" i druge, nastavljamo raskrinkavanje u drugim slučajevima domaćih milionera iz vlasti ili bliskih vlasti. Poručujem svima da zaborave brojeve telefona naših funkcionera, da se ostave prijetnji, jer nas ne mogu ni sa čim uplašiti, imajući u vidu da ne zavisimo niti od jednog formalnog ili neformalnog centra moći. A gospodinu Grboviću jasno saopštavam, ako mu nešto nije jasno spreman sam da mu pojasnim, naravno u institucijama sistema i pokažem kako funkcioniše pravna država", naveo je Bečić.

Lider Demokrata je dodao da obavještava sve pripadnike "organizovanog kriminala da bi bilo dobro da se pripreme da pruže sve neophodne informacije i dokaze da su imovinu stekli na pravno dopušten način, jer izgradnja države vladavine prava ostaje prioritetan cilj Demokrata".

Bonus video: