DF: Bojkotujemo izbore u Tivtu

"DF smatra da je bojkot izbora jedina ispravna politička odluka. Izbore u Tivtu treba odložiti i organizovati zajedno sa parlamentarnim izborima..."
95 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.03.2016. 13:31h

Demokratski front će bojkotovati izbore u Tivtu, saopštili su iz DF-a.

"DF smatra da je bojkot izbora jedina ispravna politička odluka. Izbore u Tivtu treba odložiti i organizovati zajedno sa parlamentarnim izborima, i to kada se stvore neophodni preduslovi za organizovanje poštenih izbora. Jedini adekvatan odgovor opozicije na projektovanu opstrukciju Demkokratske partije socijalista, sa ciljem da se izbori održe u neregularnim uslovima, kako bi se starim izbornim manipulacijama osigurala još jedna izborna pobjeda ove partije, jeste bojkot izbora u Tivtu. Zato pozivamo kolege iz opozicije da ne pristanu na podvalu koju plasira Demokratska partija socijalista jer bi njihovo eventulano učešće na lokalnim izborima u Tivtu legitimisalo neregularne izbore i osnažilo Đukanovića da po istom principu organizuje i parlamentarne izbore. Jedinstven bojkot kompletne opozicije do kraja će razotkriti latentne namjere i karakter aktuelnog režima i spriječiti legalizaciju izborne krađe", navodi se u saopštenju DF.

Demokratski front je naveo da podržava svaku inicijativu koja ima za cilj smjenu aktuelne vlasti kako na državnom tako i na lokalnom nivou, "a što se Kotora tiče jedinim ispravnim smatramo da opozicija zajedno sa SDP-om smijeni aktuelno lokalno rukovodstvo i da se nakon toga formira nova vlast po principima koje je DF- proklamovao 27 septembra tražeći formiranje prelazne Vlade koja bi organizovala prve fer i slobodne izbore u Crnoj Gori."

Bonus video: