Socijaldemokrate: Ne postoje zakonski uslovi za zabranu registracije

Socijaldemokrate mole bivše partijske drugove da "nakon ovoga odmore malo, jer se plašimo da im ne padne na pamet da krenu da traže promjene naziva partija van granica Crne Gore."
3 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Savo Prelević
Ivan Brajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.07.2015. 13:53h

Zakonski uslovi za zabranu registracije ne postoje, politička razlika među nama je bez obzira na ime svima kristalno jasna, a kada na Kongresu vide koliko nas je, i rukovodstvu SDP-a će postati sve jasno. Što se nas tiče, ova inicijativa nas zabrinjava i interesuje, taman koliko i sve ostale koje su prethodnih dana epohalno s njihove strane najavljivane, jer će rezultat biti isti, odnosno neće ga biti, poručile su Socijaldemokrate.

"Iako je crnogorska javnost u posljednje vrijeme navikla da je SDP uveseljava svojim inicijativama, moramo priznati da su sebe nadmašili ovom posljednjom, jer je očigledno da je podnešena iz očaja, da nema nikakvog zakonskog uporišta, i da najbolje odslikava stanje u kojem se vrh SDP nalazi. Mislili smo da ljudske granice neznanja mogu biti okovane barem političkim obrazom, ali su nas demantovali svojim “genijalnim” dopisom MUP-u" poručile su Socijaldemokrate.

Iz ove partije je rečeno da zakonski uslovi za zabranu registracije ne postoje, a da je politička razlika među njima bez obzira na ime svima kristalno jasna

"Kada na Kongresu vide koliko nas je, i rukovodstvu SDP-a će postati sve jasno. Što se nas tiče, ova inicijativa nas zabrinjava i interesuje, taman koliko i sve ostale koje su prethodnih dana epohalno s njihove strane najavljivane, jer će rezultat biti isti, odnosno neće ga biti" rečeno je iz ove partije.

Socijaldemokrate mole bivše partijske drugove da nakon ovoga odmore malo, jer se plaše da im ne padne na pamet da krenu da traže promjene naziva partija van granica Crne Gore.

"Bojimo se da bi to izazvalo “strašnu pometnju po Evropi”, jer i tamo, kao i kod nas, postoje nazivi partija koji u korjenu sadrže istu socijaldemokratsku odrednicu, u Hrvatskoj - Hrvatske socijademokrate i Socijademokratska partija Hrvatske, u Bugarskoj - Bugarska socijademokratska partija i Partija Bugarskih socijaldemokrata, u Mađarskoj - Socijaldemokratska partija i Socijaldemokratska partija Mađarske, u Srbiji – Socijaldemokratska stranka i Socijaldemokratska partija Srbije, i tako redom" kazale su Socijaldemokrate.

Politička igranka bi po njima tek nastala ako krenu da brišu one partije u Crnoj Gori koje u svom nazivu imaju riječ – demokratska i socijalistička, jer su gotovo sve takve. Istina, poručuju Socijaldemokrate da javnost treba da je spremna i za takvu novu “originalnu ideju”, "jer će naši bivši partijski drugovi ubrzo shvatiti da politički mogu preživjeti jedino ako zabrane rad svih drugih partija u Crnoj Gori."

"Ovo je najbolja potvrda da je družina koja upravlja SDP-om konačno ukapirala da joj je, nakon masovnog osipanja članstva, od partije ostalo samo časno ime, koje na ovaj način grčevito ali krajnje nevješto pokušavaju da odbrane. Nećemo se iznenaditi ako narednih dana donesu odluku koja zabranjuje članstvu da ih masovno napušta. Istina, sad je već za tako nešto kasno jer je najveći dio članstva to već uradio. Priznajemo da smo bili naivni kada smo vjerovali da će kao nekadašnje socijaldemokrate biti srećni što sa nama nastavlja da postoji u punom smislu te riječi ideja socijaldemokratije u Crnoj Gori, iako je, priznajemo, postojala opasnost da ona ostane zaključana u jednom kabinetu" zaključeno je u saopštenju Socijaldemokrata

Bonus video: