Crna Gora će dijeliti ambasade sa Kosovom, Albanijom i Makedonijom?

“Sa Kosovom i svim ostalim susjedima želimo dobre odnose. Ne želimo da uzmemo nijedan dio kosovske teritorije. Briselski sporazum Kosova i Srbija smatramo kamenom temeljcem pomirenja Albanaca i Srba“, kazao je navodno ambasador Crne Gore na Kosovu Radovan Miljanić
85 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Miljanić, Kosovo (Novine), Foto: Gazetadita.al
Zoran Miljanić, Kosovo (Novine), Foto: Gazetadita.al
Ažurirano: 27.04.2015. 06:13h

Otpravnik poslova crnogorske ambasade na Kosovu Radovan Miljanić izjavio je da nije daleko vrijeme kada će Crna Gora, Kosovo, Albanija i Makedonija imati zajedničke ambasade i konzulate.

Kako je prenio portal "Dita" Miljanić je tokom gostovanja na Fakultetu političkih nauka Univerziteta AAB u Prištini kazao da Crna Gora želi dobre odnose sa Kosovom i istakao da pomirenje u regionu nema alternativu.

“Sa Kosovom i svim ostalim susjedima želimo dobre odnose. Ne želimo da uzmemo nijedan dio kosovske teritorije. Briselski sporazum Kosova i Srbija smatramo kamenom temeljcem pomirenja Albanaca i Srba“, kazao je navodno Miljanić.

"On je takođe izjavio i da vrijeme kada će Crna Gora, Kosovo, Albanija i Makedonija imati zajedničke ambasade i konzulate nije daleko".

Crna Gora dijeli ambasadu sa Makedonijom u Parizu, ali iz MVPE do sada nije bilo najava za nesto slično sa Kosovom i Albanijom.

Miljanić je odgovarao i na pitanja o stanju i položaju albanske manjine u Crnoj Gori, posebno u oblasti obrazovanja.

Bonus video: