Milić sa kineskim ambasadorom: Nastavak dobre saradnje

2 komentar(a)
Srđan Milić, kineski ambasador, Foto: SNP
Srđan Milić, kineski ambasador, Foto: SNP
Ažurirano: 23.12.2014. 12:21h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić razgovarao je danas u Podgorici, sa Nj.E. Cui Dživeiom (CUI ZHIWEI), ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori.

Milić je ocijenio da i današnji susret predstavlja nastavak veoma dobre saradnje i kontinuiranog političkog dijaloga SNP i diplomatskih predstavnika Kine u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz SNP-a, Milić je naglasio da postoji dovoljno prostora i mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje Crne Gore i NR Kine u mnogim oblastima, i sadržajnih bilateralnih odnosa u interesu građana ovih dviju prijateljskih zemalja.

"Tokom razgovora istaknut je značaj podrške NR Kine na putu evropskih integracija Crne Gore, jačanju ekonomije zemlje, korišćenju energetskih resursa , jačanju administrativnih kapaciteta institucija, zaštitu i očuvanje životne sredine. Sagovornici su razmijenili mišljenje i o nedavno usvojenom Zakonu o autoputu Bar-Boljare i projektu gradnje prioritetnih dionica autoputa Bar-Boljare, kao i o zainteresovanosti kineskih investitora i za izgradnju drugog bloka termoelektrane i mini hidroelektran", navodi se u saopštenju.

Milić je naglasio i neophodnost značajnijeg produbljivanja saradnje u oblasti poljoprivrede, pomorske privrede, turizma, nauke i tehnologije, očekujući da se potencijal Crne Gore u navedenim sferama pretoči u konkretne izvozne projekte, na po mnogim osnovama, izuzetno atraktivnom tržištu NR Kine.

Bonus video: