Kako da knjižimo pjevače iz Tirane, koji pjevaju po svadbama?

Zbog “karaktera utvrđenih nepravilnosti” DRI je izvještaj dostavio tužilaštvu, što je prvi put kada su u pitanju partije
100 pregleda 3 komentar(a)
Opština Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Opština Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 29.11.2014. 19:09h

Sekretar ulcinjske Demokratske partije, na čiji finansijski izvještaj za 2013. je DRI dala negativno mišljenje, Hadži Sulejmani potvrdio je da su imali “administrativne propuste” ali tvrdi da nije bilo zloupotreba.

Zbog “karaktera utvrđenih nepravilnosti” DRI je izvještaj dostavio tužilaštvu, što je prvi put kada su u pitanju partije.

Sulejmani kaže da kasne sa papirologijom, jer im knjigovodstvo vodi osoba koja ih nije pripremila na vrijeme.

On je objasnio da, sem automobila i nemaju imovinu, jer su im revizori zamjerili da je nijesu popisivali.

“U izbornoj kampanji neke stvari morali smo da plaćamo mimo žiro-računa. Dovodili smo pjevače iz Tirane, koji nijesu registrovani, pjevaju po svadbama. Šta smo mogli”? pita on povodom zamjerki DRI da je 38 odsto partijskih para isplaćivano u gotovini.

Predsjednik UO CEMI Zlatko Vujović kaže da je “potez neubičajen za praksu DRI”.

“No, to ne znači da je ovo loš signal. Selektivan pristup nije dobar, ali, takođe, mora se početi sa procesuiranjem zloupotreba. Veoma često ključni ljudi u partijama smatraju da se one nalaze van pravnog poretka, što može biti veoma opasno. Partije, kao i vjerske organizacije moraju početi da poštuju propise”, navodi on.

Vujović kaže da bi bilo logičnije očekivati da su se krivične prijave podnosile u slučajevima veće finansijske vrijednosti i da “DRI morati dokazati da ima snage da isto reaguje i prema onima koji predstavljaju “veće ribe” od ulcinjskog gradonačelnika”.

U DRI su “Vijestima” naveli da su već podnijeli tužiocu 10-ak izvještaja koji su imali negativno mišljenje. Negativno mišljenje su ranije dobili CNP, opštine Cetinje i Plav, nekoliko javnih ustanova.

Bonus video: