"Danilović i DF su najveći junaci kad primaju plate iz Skupštine koju bojkutuju"

"Njihovo licemjerstvo i neodgovornost prevazilaze sve granice", navodi se u saopštenju Stanišića
7 komentar(a)
Obrad Stanišić, Foto: Screenshot TV Vijesti
Obrad Stanišić, Foto: Screenshot TV Vijesti
Ažurirano: 26.04.2014. 14:35h

Poslani DPS Obrad Mišo Stanišić smatra da poslanik Demokratskog fronta Goran Danilović i njegovi saborci već godinu dana „junački“ izbjegavaju da se pojave na premijerskom satu, a "potom isto tako „junački“ sa bezbjedne udaljenosti ispaljuju kritizerske floskule i napamet naučene rečenice".

Kako se navodi u saopštenju Stanišića, Danilović i DF su "najveći junaci kad svakog prvog primaju plate i ostale nadoknade od Skupštine čiji rad bojkotuju, a sve to na račun građana protiv čijih interesa se zdušno bore pisanjem i usvajanjem neprimjenjivih zakona".

"Njihovo licemjerstvo i neodgovornost prevazilaze sve granice. Bez obzira na to što smo na vrijeme upozoravali na sve probleme koje će proizvesti Zakon o finansiranju političkih partija u režiji skupštinske većine, kao partija koja se zalaže za legalistički pristup, poštujemo sve odredbe tog zakona, što će se najbolje vidjeti kroz izvještaje i revizije nakon lokalnih izbora. Uostalom, DF smo pobijedili i kada je, mimo svih poznatih standarda, trebalo da osvojimo većinu od 55 odsto glasova da bismo na referendumu obnovili crnogorsku državnost, a oni imali 10 odsto startne prednosti, uz najrigorozniju međunarodnu kontrolu čitavog procesa", navodi se u saopštenju.

Stanišić smatra i da bi konačno bilo vrijeme da Danilović shvati da ovaj zakon nije problem za DPS, već za građane.

"Očekujemo da će „junački“, kako se i do sad ponašaju, DF i Danilović 25. maja uveče reći da im ni ovaj zakon, koji su sami napisali i izglasali, ne valja. Za promjenu bi mogli zaista da, makar jednom, budu junaci, priznaju poraz i preuzmu odgovornost za svoje neuspjehe", zaključuje se.

Bonus video: