Policija poziva da se dostave dokazi o kupovini glasova u Beranama

Prema saznanjima „Vijesti“, pozive za razgovor u policiji povodom prijave zbog političke korupcije, dobili su i funkcioneri SNP-a i DF-a
68 pregleda 70 komentar(a)
spiskovi za kupovinu glasova u Beranama, Foto: "Zdravo Berane"
spiskovi za kupovinu glasova u Beranama, Foto: "Zdravo Berane"
Ažurirano: 11.03.2014. 09:36h

Budući odbornik koalicije „Zdravo Berane“ Velimir Bato Đurišić dobio je poziv policije povodom prijave za političku korupciju i kupovinu glasova, iako je na dan izbora privođen zbog oduzimanja materijala iz improvizovanih mjesnih štabova DPS-a. Đurišić smatra da je iz policije prekjuče pušten po naredbi ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića.

„Kada su nas priveli u nedjelju trebalo je da nas proslijede tužiocu. Onda je počeo da se skuplja narod ispred zgrade policije, a sa druge strane Nebojša Medojević je kontaktirao ministra i strane diplomate, i objasnio im da smo samo prikupljali dokaze o političkoj korupciji. Nakon toga smo pušteni“, rekao je Đurišić “Vijestima”.

Prema saznanjima „Vijesti“, pozive za razgovor u policiji povodom prijave zbog političke korupcije, dobili su i funkcioneri Socijalističke narodne partije i Fronta Radojica Živković, Radovan Asanović, Milutin Đukanović, Zoran Marsenić, Dragoslav Šćekić i Zoran Miljanić. Oni su u nedjelju od policije tražili da zaustavi dalju političku korupciju u improvizovanim štabovima Demokratske partije socijalaista na nekoliko mjesta u Beranama.

Đurišić je istakao da je dokumentacija koju su aktivisti SNP-a i DF-a uzeli u dva improvizovana mjesna štaba DPS-a vrlo obimna, i da ima još mnogo detalja koji nijesu saopšteni i prikazani javnosti.

Opširnije o ovoj temi čitajte u štampanom izdanju

Bonus video: