Serhat: Bijelo Polje će i u budućnosti biti u fokusu Turske

Predsjednik Skupštine opštine Abaz Dizdarević je kazao da je umjetnost ono što najbolje i najbrže povezuje sredine, što potvrđuje i današnja posjeta turske delegacije
58 pregleda 1 komentar(a)
Galip Serhat, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Galip Serhat, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 21.07.2018. 17:54h

"Bijelo Polje će i u budućem periodu biti u fokusu djelovanja Republike Turske, naročito u oblasti umjetnosti i kulture”, kazao je danas ambasador te zemlje Galip Serhat.

Ambasador Serhat je to kazao na sastanku sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem i predsjednikom SO Abazom Dizdarevićem.

“Ta saradnja, naročito u oblasti umjetnosti i kulture, u narednom periodu će se dodatno ojačati i produbiti.Ova posjeta je značajna za Bijelo Polje, naročito u pogledu dalje kulturne saradnje između tog i grada Edirne, odnosno Crne Gore i Turske. Dogovorili smo se oko dalje saradnje koja će, uvjeren sam biti veoma plodna.Mi ćemo uvijek biti na raspolaganju i bićemo tu da pomognemo, kada god to bilo potrebno”, kazao je ambasador Serhat.

Predsjednik Skupštine opštine Abaz Dizdarević je kazao da je umjetnost ono što najbolje i najbrže povezuje sredine, što potvrđuje i današnja posjeta turske delegacije.

Predsjednik Opštine Smolović se zahvalio delegaciji Turske na posjeti.

Nakon sastanka sa čelnicima Opštine delegacija ambasade Republike Turske na čelu sa ambasadorom Galipom, guvernerom grada Edirne Gunajem Ozdemirom, predstavnikom Uni Trakija Mustafom Hatiplerom, te direktorom organizacije Bakušet Balkan Salihom Senolom, obišla je više kulturnih znamenitosti Bijelog Polja.

Bonus video: