Predsjednik Irana se nada boljim odnosima sa Crnom Gorom

Rohani se zahvalio na podršci i čestitkama povodom izbora na mjesto predsjednika, 14. juna
67 pregleda 18 komentar(a)
Hasan Rohani, Foto: FARS
Hasan Rohani, Foto: FARS
Ažurirano: 08.07.2013. 11:26h

Novoizabrani iranski predsjednik Hasan Rohani u današnjem obraćanju izrazio je potrebu za proširenjem iranske bilateralne saradnje sa Crnom Gorom, Bangladešom i Indonezijom.

U posebnim obraćanjima predsjedniku Crne Gore, Filipu Vujanoviću, kao i predsjednicima Bangladeša i Indonezije, Rohani se zahvalio na podršci i čestitkama povodom izbora na mjesto predsjednika, 14. juna ove godine.

U svom obraćanju, Rohani je izrazio nadu da će se saradnja između Irana i pomenutih država poboljšati tokom njegovog predsjedničkog mandata, kako prenosi agencija Fars.

Predsjednik je podvukao potrebu za regionalnom saradnjom između Irana i Bangladeša, nakon što su te države potpisale sporazum koji će znatno doprinijeti njihovoj ekonomskoj saradnji, na petom zajedničkom sastanku u maju ove godine.

Ceremoniji, tokom koje je potpisan sporazum o ekonomskoj saradnji ovih zemalja, prisustvovali su iranski ministar industrije, rudarstva i trgovine, Mehdi Kazanfari, i bangladeški ministar finansija, Abul Mal Abdul Muhit.

Bonus video: