Iz Pokreta u demokratski front

Rukovodstvo PZP-a jednoglasno podržalo objedinjavanje antirežimskih snaga
6 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2012. 13:25h

Predsjedništvo Pokreta za promjene (PzP) jednoglasno je podržalo ideju formiranja demokratskog fronta, kao modela objedinjavanja i koordiniranog djelovanja svih antirežimskih snaga u Crnoj Gori, saopšteno je iz te stranke.

"Predsjedništvo je dalo mandat predsjedniku i potpredsjedniku da preduzmu sve potrebne aktivnosti u pravcu formiranja jedinstvenog antirežimskog fronta, koji će okupiti sve istinske zagovornike sistemskih reformi crnogorskog društva", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo PzP-a je, dodaje se, jednoglasno pozdravilo činjenicu da je bivši ministar spoljnih poslova Crne Gore, Miodrag Lekić prihvatio da koordinira formiranjem tog novog političkog entiteta.

"Predsjedništvo je konstatovalo da su oni politički prioriteti, za koje se PzP uporno zalaže još od svog osnivanja, sada postali centralni zahtjevi politike Evropske unije prema Crnoj Gori. Zato će brzina približavanja Crne Gore punopravnom članstvu u EU, u suštini biti ekvivalentna brzini kojom crnogorsko društvo bude u stanju da realizuje političke prioritete PzP-a", ocijenjeno je iz te partije.

Predsjedništvo je podržalo ocjenu da je Crnoj Gori potrebna promjena sistema vrijednosti, koja se, kako se navodi, ne može ostvariti kadrovskim ili koalicionim “osvježavanjima“ niti bilo kakvim političkim šminkanjem, već se do nje može doći samo na jedan način, smjenom postojećeg režima.

Predsjedništvo je saglasno da se bez jedinstvenog antirežimskog fronta ne mogu obezbijediti minimalni demokratski izborni uslovi.

Bonus video: