Opozicija opet bez Milića u Njemačkoj

Na preksinoćnjem sastanku u sjedištu PzP-a, naveo je Medojević, čelnici opozicije su, između ostalog, razgovarali i o posjeti Berlinu, dok su pratili rezultate izbora u Srbiji
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2012. 04:28h

Predsjednici Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene Andrija Mandić i Nebojša Medojević, te poslanik i bivši lider SNP-a Predrag Bulatović boraviće od danas u zvaničnoj posjeti Berlinu gdje će, između ostalog, razgovarati sa kolegama iz njemačkog Bundestaga i predstavnicima tamošnjeg ministrarstva inostranih poslova.

Medojević je "Vijestima" rekao da je riječ o sastanku koji je dogovoren tokom njihove prethodne posjete Berlinu, u oktobru prošle godine, kako bi uoči nove odluke Evropske unije o datumu pregovora razmijenili mišljenje o strateškim projekcijama, kada je riječ o evropskim integracijama Crne Gore.

Upitan zašto u Berlin nije pozvan lider SNP-a Srđan Milić, već Bulatović, Medojević je rekao da je riječ o parlamentarnoj delegaciji iz Crne Gore koja je i prethodni put, na poziv njemačkih paramentaraca, boravila u Njemačko

"Analiziraćemo šta je napravila Vlada Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ja ću iznijeti stav da je stanje gore nego što je bilo u oktobru prošle godine (uoči odluke Savjeta EU da uslovno otvori pregovore sa Crnom Gorom), da smo poslije toga imali afere "listing" i "Telekom", haos u bezbjednosnom sektoru, napade na medije i govor mržnje (Mila) Đukanovića", naglasio je Medojević.

Uz podsjećanje da je na prvom sastanku u Berlinu i on "dijelio nadu" da je Igor Lukšić reformski lider, Medojević je rekao da sva ova dešavanja pokazuju da DPS ne može da izrodi reformskog lidera:

"Za razliku od oktobra, kada sam i ja gajio malu nadu za Lukšića, poslije svih ovih dešavanja ne mogu a da ne budem pesimističan. DPS ne može da bude dio rješenja problema, već samo dio problema sa Đukanovićem na čelu".

Lider PzP-a je rekao i da će na sastancima biti riječi o bezbjednosti u regionu: "Sada je prijetnja bezbjednosti regiona organizovani kriminal pušten iz Crne Gore, kao što je početkom devedestih to bio hrvatski iz Zagreba ili velikosrpski nacionalizam kada se izvozio iz Beograda. Biće zanimljivo šta će naši sagovornici misliti o tome".

Na preksinoćnjem sastanku u sjedištu PzP-a, naveo je Medojević, čelnici opozicije su, između ostalog, razgovarali i o posjeti Berlinu, dok su pratili rezultate parlamentarnih i predsjedničkih izbora u Srbiji.

Upitan zašto u Berlin nije pozvan lider SNP-a Srđan Milić, već Bulatović, Medojević je rekao da je riječ o parlamentarnoj delegaciji iz Crne Gore koja je i prethodni put, na poziv njemačkih paramentaraca, boravila u Njemačkoj.

Galerija

Bonus video: