SNP: Demokrate su kao pubertetlije izgubile kompas i vrijeme

"Nećemo vas sada pitati odakle vam novac za kampanju koja je uključivala takozvane volontere, reklame, bilborde, kancelarije u svim gradovima, propagadni materijal i slično. Nećemo sada jer ne želimo da se svađamo u susret izborima na kojima treba detronizovati DPS. A vi se vidite, jer, šta reći o partiji čiji je slogan pobjede, a ne podjele, a u praksi djeluje sasvim suprotno", rekli su iz SNP
14 komentar(a)
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
Ažurirano: 21.05.2018. 15:16h

Nismo htjeli da trošimo više ni jednu riječ na našu političku djecu iz Demokratske Crne Gore, ali kad takoše u čast i poštenje, moramo. Samo da ih podsjetimo da smo ih u SNP učili šta znači čast i poštenje, ali očigledno tu lekciju nijesu dobro savladali. Zato su i otišli iz SNP, saopšteno je danas iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Oni su reagovali na sinoćnje saopštenje Demokratske Crne Gore u kome je između ostalog pručeno da će "DPS 27. maja pretrpjeti ubjedljiv poraz, a da SNP nema elementarne političke časti".

"Demokrate su kao kakve pubertetlije izgubile kompas i vrijeme je da ih dobrim savjetom vratimo na pravi put. Draga djeco koju je odgajila SNP, nije lijepo zarad glasa više iznositi neistine i napadati partiju koja vas je stvorila, nije pošteno osuđivati našeg dobrog prijatelja Pivljanina od preko 70 godina, da vas napada i prijeti vam, dok i njega i crnogorsku javnost mučite vašom populističkom kampanjom svađanja komšija, prijatelja, braće, kumova", navodi se u saopštenju SNP.

Iz te partije su dodali da neće sada u susret lokalnim izborima u još 11 opština tražiti od Demokrata da objasne odakle im stotine hiljada eura dvije godine prije nego što su i ušli u Parlament.

"Nećemo vas sada pitati odakle vam novac za kampanju koja je uključivala takozvane volontere, reklame, bilborde, kancelarije u svim gradovima, propagadni materijal i slično. Nećemo sada jer ne želimo da se svađamo u susret izborima na kojima treba detronizovati DPS. A vi se vidite, jer, šta reći o partiji čiji je slogan pobjede, a ne podjele, a u praksi djeluje sasvim suprotno", rekli su iz SNP.

U saopštenj SNP se navodi i da Demokrate u javnosti govore o elementarnoj politickoj časti i o tome kako nikada nijesu izdali.

"A postali su sinonim za izdaju, podjele, podmetanja. Posvađali su, podijelili i napali svakoga od koga su željeli profitirati. Podijelili su SNP, a dok su bili u njemu, dobro su se naplatili i ostavili dugove od više od 100 hiljada eura. Demokrate su poslednji koji mogu govoriti o časti SNP i to iz dva razloga. Prvo, zbog poštovanja jer su tu ponikli. A drugo, ničim ih nismo izazvali, osim ako ne mogu da se pomire sa našim pobjedama u Beranama i Plužinama. Na kraju, dijamant ostaje dijamant i kada se baci u blato, a prašina ostaje prašina i kada se digne do neba. Tako je i sa partijama i ljudima. A vi samo nastavite, pitanje je dokle ćete stić", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: