Policajci se spore: Tomić demantovao hrvatske kolege

AFERA LISTING: Televizija "Vijesti" u petak je dobila potvrdu policija iz regiona, uključujući i Hrvatsku da listinzi do njih nijesu stizali. Stigao je brzi odgovor Milana Tomića
88 pregleda 0 komentar(a)
Milan Tomić, Foto: Arhiva Vijesti
Milan Tomić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.12.2011. 20:37h

Afera "Listing" dobija novi zaplet - iz crnogorske policije demantovali su hrvatske kolege.

Pomoćnik direktora Uprave policije Milan Tomić demantovao je šefa kabineta direktora hrvatske policije Krunoslava Boroveca da hrvatska policija nije bila u posjedu listinga telefonskih razgovora odbjeglog Darka Šarića.

Tomić se pozvao na dokumentaciju po kojoj su listinzi uručeni Hrvatskoj i to na zahtjev Zagreba prilikom saradnje i istrage povodom ubistva vlasnika Nacionala Iva Pukanića.

"Da. Dostavili smo listinge kolegama iz Hrvatske i to od početka tvrdimo. U saradnji sa hrvatskom policijom dana 11.03. 2009. smo dostavili listinge kolegama iz Hrvatske, kazao je Tomić Televiziji Crne Gore navodeći da posjeduje dokaze za te tvrdnje.

On je rekao da su listinzi proslijeđeni Zagrebu u sklopu istrage ubistva izdavača nedjeljnika "Nacional" Iva Pukanića.

Televizija "Vijesti" je u petak dobila potvrdu policija iz regiona, uključujući i Hrvatsku da listinzi do njih nijesu stizali.

Borovec je u izjavi za "Dan" kazao nijesu bili u posjedu listinga niti su ih proslijedili crnogorskim medijima.

U saopštenju Uprave policije od 5. decembra koristi se množina, kada se kaže da su listinzi ustupani "partnerskim službama".

Afera je počela kada je dnevni list Dan objavio sporne listinge, kao navodni dokaz da su premijer Lukšić i šef diplomatije Roćen 2008. godine komunicirali sa odbjeglim Šarićem.

Bonus video: