Predsjedništvo Crnogorske podržalo organizatore protesta

"Predsjedništvo Crnogorske je jednoglasno podržalo organizovanje protestnih okupljanja i razgovora sa građanima u različitim crnogorskim ooštinama, koje pod sloganom NE BOJ SE već šest sedmica zajednički osmišljavaju i realizuju predstavnici Demokratske Crne Gore, DEMOS-a i Crnogorske", kaže se u saopštenju
1274 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Crnogorska, Crnogorska, Crnogorska
Ilustracija, Foto: Crnogorska, Crnogorska, Crnogorska

Predsjedništvo Crnogorske jednoglasno je podržalo organizatore građanskih protesta "Odupri se" u borbi za, kako se navodi, stabilnu, savremenu, demokratsku, prosvećenu i demokratsku Crnu Goru.

Ocijenjeno je da je potpisivanje Sporazuma o budućnosti na putu ka snaženju onih načela koja čine budućnost crnogorske države, a to su vladavine pravde, evropeizacije i modernizacije crnogorske države i društva.

"Predsjedništvo Crnogorske je jednoglasno podržalo organizovanje protestnih okupljanja i razgovora sa građanima u različitim crnogorskim ooštinama, koje pod sloganom NE BOJ SE već šest sedmica zajednički osmišljavaju i realizuju predstavnici Demokratske Crne Gore, DEMOS-a i Crnogorske", kaže se u saopštenju.

Konstatovano je da se uspostavljeno partnerstvo sa Demokratama i DEMOS-om temelji na dobroj komunikaciji, međusobnom povjerenju i jasnoj ideji da u državi ne smije da bude opravdana kupovina glasova na izborima i da političke institucije moraju da se temelje na punom izbornom legitimitetu.

Predsjedništvo Crnogorske je razmatralo aktuelnu političku situaciju u Budvi, gdje Crnogorska učestvuje u vršenju vlasti, i u Kotoru.

"Data je puna podrška Opštinskom odboru Crnogorske u Budvi u djelovanju u lokalnoj vlasti u tom gradu i naporima članova i funkcionera Crnogorske da se realizuju ciljevi definisani sporazumom o zajedničkom vršenju vlasti u Budvi", kaže se u saopštenju.

Raspravljajući o krizi vlasti u Kotoru, jednoglasno je usvojen zaključak da mora da se poštuje izborna volja građana Kotora i da nije legitiman bilo kakav pokušaj prekrajanja izborne volje građana koji su 2016. godine glasali za promjene.

"Predsjedništvo je podsjetilo da je jedini akter koji ima pravo da sudi o djelovanju vlasti crnogorski građanin, koji je nosilac suverenosti i čijom slobodno izraženom voljom jedino može da se uspostavi ili promijeni vlast", kaže se u saopštenju.

Bonus video: