Bečić: Sjećajući se pobjede nad fašizmom, opominjemo na progon opozicionih poslanika

"Činjenica da Dan Evrope pada na isti datum kada i Dan pobjede nad fašizmom šalje simboličnu i jasnu poruku da vrijednosti savremene Evrope u mnogo čemu korespondiraju sa vrijednostima antifašizma", ističe Bečić u saopštenju
1042 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Svojom pripadnošću antifašističkim tradicijama i svojim svrstavanjem na stranu koja će pobijediti fašizam u Drugom svjetskom ratu, naš narod se zauvijek, na najdostojanstveniji način, upisao u istoriju Evrope i pokazao da dijeli njene najuzvišenije vrijednosti jer onaj ko slavi Dan pobjede nad fašizmom, ko osjeća da je pobjeda nad fašizmom pobjeda njega samog, za koga sloboda predstavlja najveću vrijednost - taj je Evropljanin, u apsolutnom smislu te riječi, poručio je danas lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

On je u ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime građankama i građanima Crne Gore, čestitao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.

"Činjenica da Dan Evrope pada na isti datum kada i Dan pobjede nad fašizmom šalje simboličnu i jasnu poruku da vrijednosti savremene Evrope u mnogo čemu korespondiraju sa vrijednostima antifašizma", ističe Bečić u saopštenju.

On je dodao da se na ovaj datum, prisjećamo i pobjede nad fašizmom i dana kada je osnovana Evropska unija, ali, isto tako, i opominjemo da nazadne i sumanute ideje, kao i njihove tekovine, poput progona opozicionih birača i udara na opozicione predstavnike, ne mogu i ne smiju proći.

"Sa željom da se najtamnije stranice istorije nikada više ne ponove i da se građanke i građani Crne Gore u savremenom dobu nikako ne susrijeću sa pojavama koje smo pobijedili 9. maja, još jednom im, srdačno, čestitam Dan pobjede nad fašizmom, kao i Dan Evrope", zaključio je on.

Bonus video: