Demokrate: Jelušić kumovao brojnim devastacijama crnogorske obale

"Jelušićeva supruga takođe državu košta 2.400 eura i to po osnovu četiri prihoda. Naravno, Jelušići su uvijek bili prvi da stanu na stranu šefa režima, ali i tvorca i ideologa DPS-a, šefa organizovane kriminalne grupe Svetozara Marovića", navodi se u saopštenju Demokrata
4105 pregleda 4 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Inicijativa za rušenje vlasti u Budvi je plan predsjednika Crne Gore i lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića čiji je izvršilac Predrag Jelušić, direktor Morskog dobra gdje prima platu 2.852 eura, a koji je takođe kumovao brojnim devastacijama crnogorske obale i to baš u zoni morskog dobra, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na saopštenje predsjednika Opštinskog odbora (OO) DPS Budva Predraga Jelušića koji je između ostalog kazao da je "nakon inicijative za smjenu predsjednika Opštine, logično da slijedi isto i za predsjednika Skupštine".

"Jelušićeva supruga takođe državu košta 2.400 eura i to po osnovu četiri prihoda. Naravno, Jelušići su uvijek bili prvi da stanu na stranu šefa režima, ali i tvorca i ideologa DPS-a, šefa organizovane kriminalne grupe Svetozara Marovića", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su kazali da je odavno jasno da je svako ko radi pošteno i u interesu građana, kao i ko nije član, ili šef, organizovane kriminalne grupe, trn u oku DPS-a.

"Onaj ko neće da krade i da se ugrađuje u projekte od kojih štetu trpe država i građani, taj je smetnja i neprijatelj. Koliko DPS voli Budvu jasno je pokazao pljačkom više stotina miliona eura, a sve to pod dirigentskom palicom Svetozara Marovića, koji, vjerujemo, i sada iz Beograda zajedno sa šefom režima daje uputstva za ovakvo činjenje. To je ruganje u lice građanima Budve, institucijama i državi Crnoj Gori. Pa može li veće brukanje naše Budve i naše Crne Gore od toga da se na brodu čiju su izgradnju platili naši građani, koji nosi ime našeg grada i plovi pod zastavom naše države, švercuje pola tone kokaina? I kao što švercujete kokain, kao što kradete izbore, kao što vršite poharu Crne Gore, tako hoćete da švercom, kriminalom i korupcijom prekrajate izbornu volju građana? To je pajser demokratija po mjeri DPS-a kojom su pogaženi Ustav i zakoni u Kotoru, pa sad misle da će im to proći i u Budvi", poručile su Demokrate.

Navode i da DPS, naime, ne može da se pomiri sa činjenicom da je kriminalna hobotnica u Budvi sasječena u korijenu i da se nikad više poštenim putem neće vratiti na vlast.

"Znamo da vam je namjera da dođete na čelo Budve kako biste za dva mjeseca u sopstvene džepove strpali ono što smo mi stvarali gotovo četiri godine, kako bismo obezbijedili ekonomski oporavak i bolje uslove za život svim građanima naše Opštine. Znamo da vas bole ekonomski pokazatelji Budve koju ste godinama uništavali i pljačkali, a koja se sada oporavlja izuteznom dinamikom. Znamo da vas boli to što ni jedan jedini funkcioner Demokrata nije ukrao ni jedan jedini cent, nije prekršio ni jedan jedini propis i ni jednu jedinu proceduru. Znamo da su Demokrate trn u oku svakom kriminalcu i svakom lopovu iz DPS-a, zato što smo sušta suprotnost. Ali isto tako znamo da ćemo vas ponovo, ubjedljivije nego ikad, deklasirati na narednim lokalnim izborima tako da vas više neće sastaviti ni čitav konzilijum kriminalaca iz prošlog i sadašnjeg saziva Predsjedništva DPS-a", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: