MVP: Predložićemo nestranačku ličnost za generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju

"Vlada Crne Gore je opredijeljena da za čelne pozicije u regionalnim inicijativama kandiduje nezavisne i nestranačke kandidate, koji će na najbolji način predstavljati našu državu i raditi na ostvarenju zajedničkih ciljeva", navodi se u saopštenju

19761 pregleda 11 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Vlada Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Crna Gora će predložiti nestranačku ličnost za funkciju generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Kazali su da je na današnjem onlajn sastanku političkih direktora Savjeta postignut konsenzus za objavljivanje otvorenog poziva za poziciju generalnog sekretara te organizacije, za period od 2022. do 2024. godine.

"Vlada Crne Gore je opredijeljena da za čelne pozicije u regionalnim inicijativama kandiduje nezavisne i nestranačke kandidate, koji će na najbolji način predstavljati našu državu i raditi na ostvarenju zajedničkih ciljeva. S tim u vezi, insistiraćemo na izboru ličnosti koja će pored svojih profesionalnih kompetencija, razumijevajući političke nijanse i potrebe, stručnošću doprinijeti unapređenju rada Savjeta za regionalnu saradnju, koji je važan mehanizam za napredak našeg Regiona i ostvarenje zajedničkih evropskih aspiracija", zaključuju iz ministarstva.

Aktuelna generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju je Majlinda Bregu.

Bonus video: