DF: Adrese koje su nam preporučile Krivokapića da pomognu da se zavađeni članovi Vlade pomire

Oni su kazali da nije neobično da politički partneri iz većine koja podržava Vladu imaju informacije o sastancima sa političkim protivnicima i dodali da su, poslije odbijanja premijera da govori o postignutim dogovorima, otpočeli združeni napadi na DF

24168 pregleda 84 reakcija 85 komentar(a)
Krivokapić u Skupštini Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Krivokapić u Skupštini Crne Gore, Foto: Savo Prelević

Demokratski front saopštio je danas da su u ponedjeljak, u pokušaju da kako su kazali očuvaju jedinstvo Vlade i pomire premijera Zdravka Krivokapića i ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, saznali da su se tajno sastajali Krivokapić, predjsednik Skupštine Aleksa Bečić i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Iz tog političkog saveza su dodali da su tada postavili pitanje o čemu su oni razgovarali.

Oni su kazali da nije neobično da politički partneri iz većine koja podržava Vladu imaju informacije o sastancima sa političkim protivnicima i dodali da su, poslije odbijanja premijera da govori o postignutim dogovorima, otpočeli združeni napadi na DF.

"Odmah su dovedeni u pitanje ponovo dogovoreni tužilački zakoni, a istovremeno se raznim manevrima izbjegava formiranje nove vlasti u Nikšiću. Dakle, na primjeru Niksića se uspostavlja neki novi, do sada nepoznati "princip", kako bi se problematizovalo i čak dovelo u pitanje obećanje koje smo dali građanima da ćemo u tom gradu pobijediti i oteti ga iz ruku kriminalne hobotnice DPS", navode iz DF.

Dodaju da i pored snažne podrške Vladi, čak i pomoći da prevaziđe nepotrebne svađe i slabosti, hrišćanski priznaju da im je potrebna pomoć.

"Zato vjerujemo da će se one važne adrese koje su nam preporučile Zdravka Krivokapića i garantovale za njegovu ispravnost, jasno odrediti i pomoći da se zavađeni članovi Vlade pomire. Svakako da nismo očekivali sukobe i svađe u vlastitoj kući, a sigurno nismo mogli ni zamisliti da se neko iz nove većine tajno sastaje sa Đukanovićem", rekli su iz DF.

Oni tvrde da sa ove vremenske distance često preispituju šta bi bilo da su im te "poštovane adrese", kada već nisu željele da podrže nikog iz DF, umjesto Zdravka Krivokapića, predložile profesoricu Vesnu Bratić, doktora Vladimira Leposavića ili advokate MCP Milonjića, Krpovića, Kavarića, za koje, kako navode, nemaju sumnju da bi sprovodili i štitili izbornu volju građana koji su 30. avgusta prošle godine glasali protiv Mila Đukanovića.

"Vjerovatno da su oni kojim slučajem našom podrškom izabrani za premijera sigurno nam se ne bi obratili riječima ”hvala ni za sta” kao što je to uradio Zdravko Krivokapić prije dva dana. Takođe smo uvjereni, da je kojim slučajem neko od njih na funkciji premijera, ne bi kadrovi DPS-a zauzimali visoke pozicije u državi i na svaki način opstruirali demontažu Đukanovićeve kriminalne hobotnice po dubini. Nedostojne izmišljotine Zdravka Krivokapića o navodnim tajnim susretima glavnih žrtava progona mafijaskog režima - lidera DF- a sa Milom Đukanovićem, najbolje govore o osobi koja po hiljaditi put uhvaćena u laži, svoje razotkrivene sastanke sa šefom mafije, a koji je istovremeno i predsjednik Crne Gore, pokušava imputirati drugima", kazali su iz DF.

Iz ovog političkog saveza poručuju da je njihova obaveza i dužnost da brane volju preko 133 hiljade glasača i da će tu svetu dužnost raditi časno i odgovorno bez bilo kakve kohabitacije sa Đukanovićem.

"DF nema dilemu da se vlast može vršiti i uzdignutog čela i da se ne moraju izdati ideološka i nacionalna uvjerenja, radi šverca cigareta, Majbaha i trećih sekretarica u zapadnim ambasadama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: