DF Budva: Radović nema legitimitet, pozvali inspekciju da uđe u Skupštinu

“Radović se vodi matricom “Skupština to sam ja”, unizio je nas odbornike i privatizovao Skupštinu. Imali smo priliku da na poslednjoj sjednici vidimo grubo kršenje propisa. Radović nije imao diskreciono pravo i da sprovodi samovolju, već da omogući izjašnjavanja odbornika", kazao je Kralj

21680 pregleda 132 reakcija 40 komentar(a)
SA pres konferencije, Foto: Vuk Lajović
SA pres konferencije, Foto: Vuk Lajović

Odbornički klub Demokratskog fronta Budva podnio je inicijativu Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija, odnosno Upravnoj inspekciji inicijativu da se izvrši inspekcijski nadzor službe Skupštine opštine, zbog kako su naveli bahatog, skandaloznog i nezakonitog ponašanja predsjednika parlamenta Krsta Radovića (Demokrate).

Odbornik DF Nikola Kralj je poručio da se neće dozvoliti prekrajanje izborne volje, kao što je to učinio prošle godine Džaković.

“Radović se vodi matricom “Skupština to sam ja”, unizio je nas odbornike i privatizovao Skupštinu. Imali smo priliku da na poslednjoj sjednici vidimo grubo kršenje propisa. Radović nije imao diskreciono pravo i da sprovodi samovolju, već da omogući izjašnjavanja odbornika. Na taj način je zloupotrijebio funkciju predsjednika SO. On je je to svjesno uradio da bi izazvao novu krizu u radu parlamenta“, kazao je Kralj.

Prema njegovim riječima Radović sprovodi samovolju i zajedno sa Demokratskom partijom socijalista blokira rad parlamenta.

“On je urušio integritet Skupštine zbog čega nećemo moći više da da održavamo sjednice. U prethodne dvije godine, od kada Radović sjedi na mjestu predsjednika SO, konstantno se vrše opstrukcije i zloupotrebljava položaj. Radović lično, od prvog dana vrši opstrukciju vlasti i stvara političku krizu. Ima lični animozitet prema predsjedniku Opštine Marko Careviću i drugim predstavnicima DF. Mi odbornici DF poručujemo da Radović nema legitimitet da obavlja funkciju predsjednika parlamenta, jer je svojim neprimjerenim ponašanjem pokazao da nije dostojan funkcije koju obavlja", poručio je Kralj.

Kazao je da oni ne prihvataju ucjene i ultimatume.

Naveo je da Radović želi da prekraja izbornu volju, baš kao što je bilo u prethodnom sazivu kada je to uradio Stevan Džaković.

“Naša poruka je jasna, da ćemo poštovati izbornu volju građana. Tih 42 odsto koje je glasalo za koaliciju koju je predvodio Marko Carević nećemo iznevjeriti i nećemo podleći ultimatutima Demokratske Crne Gore. Carević će ostati predsjednik Opštine. Ovo prekrajanje volje je skandalozno a iz Demokratske Crne Gore pokazuju licemjeratvo. Tužno je da poslije onakve veličanstvene pobjede, zbog nezadovoljstva jednog pojedinca izbornim rezultatom, sada taj je odlučio da privatizuje parlament i blokira njegov rad”, naglasio je Kralj.

Filip Popović (odbornik PzP) kazao je da Demokrate ne gledamo kao neprijatelje.

“Nama je neprijatelj DPS. Podržavamo Carevića. Prije će neki Budvanin otići na Mars, nego što će PzP uskratiti podršku Careviću. Demokrate moraju odustati od fantazije da smijene Carevića", kazao je Popović.

Mladen Kažanegra (NSD) poručio je da su Demokrate izazvale blokade kako bi Vlada uvela prinudnu upravu i raspisala izbore.

“Pozivam Radovića da podnese ostavku, jer nema podršku DF. Nama je poznat plan Radovića jer blokadom parlamenta se žele izazvati novi izbori, pošto je na prošlim osvojio malo gladova”, kazao je Kažanegra.

Bonus video: