Đukanović učestvuje na 4. Pariskom mirovnom forumu

Đukanović će se u Parizu sastati i sa generalnom direktorkom UNESCO Odri Azule, povodom 75 godina od osnivanja Organizacije, a imaće i radni sastanak sa predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom

5156 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovao je večeras u Pariz gdje će učestvovati na 4. Pariskom mirovnom forumu, na poziv predsjednika Foruma Paskala Lamija.

Iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore su kazali da će Forum imati oblik hibridnog događaja, sa direktnim učešćem više od 30 šefova država i vlada, kao i čelnika međunarodnih organizacija i političkih i ekonomskih stručnjaka na visokom nivou, i biće posvećen preoblikovanju ključnih principa međunarodne saradnje u svijetu poslije Kovida.

"Predsjednik Đukanović će sa prvom damom biti gost na predsjedničkoj večeri koju priređuje predsjednik Republike Francuske Emanuel Makron sa suprugom", saopštili su.

Na marginama Foruma, dodali su, Đukanović će imati odvojen susret sa premijerom Andore Šavijerom Espotom, na njegovu inicijativu.

Đukanović će se u Parizu sastati i sa generalnom direktorkom UNESCO Odri Azule, povodom 75 godina od osnivanja Organizacije, a imaće i radni sastanak sa predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom.

Bonus video: