Krivokapić: Popis stanovništva sigurno naredne godine, možda u oktobru

Podsjetio je na preporuke da se popis ne organizuje u godini kada su izbori i rekao da će vidjeti "kako će biti sa izborima"

18686 pregleda 29 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da će popis stanvništva biti sigurno održan naredne godine, možda u oktobru.

Podsjetio je na preporuke da se popis ne organizuje u godini kada su izbori i rekao da će vidjeti "kako će biti sa izborima".

"Vlada je u programu rada zacrtala da će u četvrtom kvartalu biti posvećen ovom zakonu i napravljen je Nacrt zakona o popisu koji je imao javnu raspravu. Javna rasprava je morala biti više transparentna, jer je samo jedna partija učestvivala, što bi se moglo ispraviti u Skupštini kroz amandmane. Nacrt je upućen Evropskoj komisiji i vrlo brzo će biti završen taj dio", rekao je Krivokapić u Skupštini tokom Premijerskog sata odgovarajući na pitanje Dragana Ivanovića, poslanika Socijalističke narodne partije (SNP).

Kazao je da ne očekuju suštinske primjedbe od Evropske komisije (EK), pa će nakon toga na prvoj sjednici Vlade usvojiti Nacrt i uputiti Skupštini.

Ivanović je pitao kada građani mogu očekivati popis stanovništva, domaćinstava i stanova i da li će ga biti.

Kazao je da bi šteta bilo da se popis ne desi i da to građani očekuju.

"Očekujem da to shvati i EK kojoj je upućen Nacrt zakona", rekao je Ivanović.

Bonus video: