Đukanović: Vlada dovela u pitanje put Crne Gore prema Evropi, tome svjedoči i Izvještaj Evropske komisije

"Taj izvještaj Evropske komisije se ne može pročitati drugačije do ovako kako učiteljica reaguje na neposlušnog đaka u prvom razredu osnovne - u ćošak, okreni se prema zidu i ćuti, do smjene“

14806 pregleda 41 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da je Vlada svojim djelovanjem "dovela u pitanje put Crne Gore prema Evropi" i da tome svjedoči i Izvještaj Evropske komisije.

"Taj izvještaj Evropske komisije se ne može pročitati drugačije do ovako kako učiteljica reaguje na neposlušnog đaka u prvom razredu osnovne - u ćošak, okreni se prema zidu i ćuti, do smjene“, rekao je Đukanović na završnoj konvenciji partije u Mojkovcu.

On je naveo i da je aktuelna Vlada "umjesto da služi svojoj, služila drugoj državi".

"Ona je služila velikosrpskim interesima u Crnoj Gori. To je Vlada koja umjesto da služi Evropskoj uniji i NATO-u, ona je služila geopolitičkim intreresima Rusije. Umjesto da služi multietničkoj i multivjerskoj Crnoj Gori i da demonstrita to pažnjom prema svakoj vjerskoj zajednici podjednako, ona je zapravo služila interesima samo jedne vjerske zajednice u Crnoj Gori urušavaju multinacionalnu, multivjersku i multikulturnu harmoniju Crne Gore, kao najveću vrijednost savremene Crne Gore“, rekao je Đukanović u Mojkovcu.

Bonus video: