Adžić: Crnogorski Muslimani moraju biti nezaobilazni partneri svake vlasti koja radi u interesu države i građana

"Vrata Kabineta potpredsjednika Vlade otvorena su za svakog dobronamjernoh građanina, bez obzira na njegovu vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost", rekao je Adžić

10742 pregleda 140 reakcija 10 komentar(a)
Vulić i Adžić, Foto: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Vulić i Adžić, Foto: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Savjetnik potpredsjednika Vlade Crne Gore Filip Adžić poručio je da su crnogorski Muslimani jedan od najčvršćih stubova Crne Gore i da moraju biti nezaobilazni partneri svake vlasti koja radi u interesu države i građana.

On se, kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade, sastao sa predsjednikom Savjeta Muslimana Crne Gore Sabrijom Vulićem.

Adžić i Vulić su kako se dodaje u saopštenju razgovarali na temu položaja Muslimana kao nacionalne manjine u Crnoj Gori, poručivši da još uvijek nemaju svoje političke predstavnike u državnom i lokalnim parlamentima.

"Izrazivši zadovoljstvo zbog razgovora sa predsjednikom Savjeta Muslimana Crne Gore, Adžić je istakao da je doživljava kao još jedan korak naprijed u unapređenju zajedničkog života na prostoru Crne Gore", piše u saopštenju.

"Vrata Kabineta potpredsjednika Vlade otvorena su za svakog dobronamjernoh građanina, bez obzira na njegovu vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Zajedništvo, toleranciju i razumijevanje gradićemo kroz dijalog sa svima. Naš zadatak je da radimo na unapređenju međusobnih odnosa, kao i na stvaranju povoljnijeg društvenog i političkog ambijenta u Crnoj Gori", rekao je Adžić.

Vulić je, kako navode iz Kabineta potpredsjednika Vlade, "upoznao Adžića sa trenutnim stanjem u nacionalnom korpusu Muslimana koji po posljednjim istraživanjima broji 5,1% ukupne populacije u Crnoj Gori".

U saopštenju se zaključuje da je "Vulić upoznao Adžića sa aktuelnim problemima sa kojima se srijeću Mrkojevići, kao i potencijalima i istorijskim resursima koji su obilježje ovog kraja".

Bonus video: