Knežević: Ako nema dogovora vladajuće većine, glasaćemo za skraćenje mandata Skupštini

Lider Demokratske narodne partije kaže i da ukoliko se uspije izaći iz začaranog kruga optužbi između Krivokapića i Abazovića, lako se mogu dogovoriti

64452 pregleda 345 reakcija 116 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević saopštio je da je za rješenje aktuelne krize neophodan razgovor pa makar o tehničkoj Vladi i određivanju datuma prijevremenih parlamentarnih izbora.

Knežević je gostujući na Radio Crne Gore kazao i da je ironija to što je potpredsjednik DNP-a Dragan Bojović najavio mogućnost podnošenja inicijative Skupštini da ta partija formira manjinsku Vladu.

"Vjerujemo da bi bilo neophodno da se prekine sukob na relaciji Krivokapić -Abazović, kao i između ostalih predstavnika parlamentarne većine,te da se kroz razgovor pokuša doći do rješenja”, navodi Knežević.

Kako prenosi Portal RTCG, Knežević kaže i da ukoliko se uspije izaći iz začaranog kruga optužbi između Krivokapića i Abazovića, lako se mogu dogovoriti.

Potvrdio je da će DF glasati za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ali isto tako i za skraćenje mandata Skupštini, ukoliko nema dogovora unutar parlamentarne većine.

“Smatramo da skraćenje mandata Skupštini i određivanje datuma prijevremenih paralmentarnih izbora podrazumijeva formiranje tehničke vlade koja bi trebalo da sprovede te izbore”, kaže on.

Knežević ističe i da su sukob među vladajućom većinom inicirali oni koji žele da sačuvaju fotelje.

“Imamo realan problem foteljaške svijesti koja želi da zaustavi Crnu Goru na njenom evropskom putu”, navodi Knežević.

Lider DNP-a poručuje i ako je DF pristao da bude dio eksperimenta Krivokapić-Abazović u prošloj godini, a da ovog puta neće pristati ni na kakve ucjene i ponižavanja, niti će dozvoliti da se 67 odsto parlamentarne većine koju prezentuje Front mariginalizuje ili predstavi kao nepodoban.

Bonus video: