Demokrate: Koalicija DPS-URA će u petak predložiti kandidata za predsjednika Skupštine

"Kako smo u saznanju, pokušaće da zaokruže najveću izdaju Crne Gore, prevaru njenih građana i bezobzirno cijepanje i proglašavanje nevažećim svakog glasačkog listića na kojem je avgusta 2020. godine bio zaokružen broj jedne od tri koalicije koje su kasnije tvorile većinu za promjene, a protiv DPS-a", saopštile su Demokrate

36745 pregleda 90 reakcija 92 komentar(a)
Sa jednog od prethodnih protesta u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Sa jednog od prethodnih protesta u Podgorici, Foto: Luka Zeković

Svi su izgledi da će koalicioni partneri Demokratske partije socijalista (DPS - Građanski pokret (GP) URA) u petak predložiti kandidata za predsjednika – predsjednicu Skupštine Crne Gore, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

U saopštenju su naveli da se sastavlja realizacija plana "bestidnog prekrajanja izborne volje građana, koji je Demokratska Crna Gora prozrela i o njemu obavijestila javnost još prije nekoliko mjeseci, dok su neki nemušto ćutali i pravili se neznaveni i neobaviješteni".

"Nakon rušenja prve demokratski izabrane Vlade i razrješenja predsjednika Skupštine, DPS i njihovi novi partneri koji su se prije 30. avgusta kleli, davali časnu riječ i obećavali da neće ni u kakve kombinacije sa DPS-om, iako u značajnoj mjeri usporeni i osujećeni da u djelo sprovedu izdaju po modelu “blic kriga”, ipak će, kako smo u saznanju, pokušati da zaokruže najveću izdaju Crne Gore, prevaru njenih građana i bezobzirno cijepanje i proglašavanje nevažećim svakog glasačkog listića na kojem je avgusta 2020. godine bio zaokružen broj jedne od tri koalicije koje su kasnije tvorile većinu za promjene, a protiv DPS-a.", saopštile su Demokrate.

"Valjda misleći kako su i građani, a i mi njihovi predstavnici naprasno izgubili pamet i elementarnu logiku, pa će njihovim smiješnim trikovima i potezima nedostojnim zdravog razuma uspjeti da nekako ublaže i sakriju prevaru, URA i moguće druge satelitske partije pobjednice na prethodnim parlamentarnim izborima su preuzele obavezu da ne predlažu kandidate za ministarske i druge pozicije, bez saglasnosti DPS-a, pri čemu je DPS posebno zainteresovan za MUP, ministarstvo odbrane, ministarstvo finansija, direktora ANB-a, direktora Uprave policije i brojne druge pozicije unutar same državne uprave"

Smatraju da su građani i "njihov masovni odziv na proteste protiv prodaje njihovih glasova DPS-u" već u velikoj mjeri usporili ili otežali izvršenje "bezobraznih zadataka sa izdajničke agende sastavljene u domaćim kazinima i mafijaškim jazbinama, koje su pune tri decenije bile kontrolne sobe svih procesa u državi i regionu. Iako pokušavaju, nikad više! Sloboda se jednom osvojila i nema više nazad – uzalud svi ovi prljavi i izdajnički naumi"

Demokrate su pozvale na protest u Podgorici koji će se održati sjutra, u srijedu, u 18 časova na Bulevaru preko puta hrama Hristovog vaskrsenja "kako bi spriječili ovu veliku narodnu izdaju".

Bonus video: