Cebalović nije prijavio akcije u Željeznici

Odbornik Socijalističke narodne partije je tokom rasprave kazao da nije imao namjeru da prikrije imovinu
153 pregleda 9 komentar(a)
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.10.2017. 17:58h

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da se odbornici Socijalističke narodne partije (SNP) i Demosa Milenko Cebalović i Maja Vučelić nalaze u sukobu interesa. U odluci ASK stoji da je odbornik SNP-a u SO Bar prekršio Zakon o sprječavanju korupcije, jer u imovinskom kartonu nije prijavio da je vlasnik akcija u četiri preduzeća.

Cebalović ima akcije u Željezničkoj infrastrukturi, Željezničkom prevozu, Održavanju željezničkih voznih i Montekargu.

On je tokom rasprave kazao da nije imao namjeru da prikrije imovinu.

“Već činjenica da je iz razloga segmentacije Željeznice na četiri preduzeća smatra da su navedene akcije propale, pa ih iz tog razloga nije prijavio, te da će ih u narednim izvještajima prikazivati”, stoji u odluci Agencije.

U slučaju odbornice Demosa u Skupštini Glavnog grada, Agencija je utvrdila da ona nije prijavila u imovinskom kartonu 700 eura koje je dobijala od partije.

Njen punomoćnik je ASK kazao da je da u tom periodu nije bila aktivno angažovana u partiji, niti dolazila na posao zbog čega je i previdjela da prijavi uplatu.

“U tom periodu imala je niz porodičnih tragedija zbog kojih nije dolazila na posao i radi čega nije izvršila obavezu prema Agenciji”, stoji u odluci.

Bonus video: