Demokrate: Abazović nikako da odgovori da li je imao kriptovani telefon i sa kim je obavio komunikaciju

Oni su u saopštenju upitali i "da li ga je kriptovani telefon odveo do njegovih prirodnih partnera iz ektremističkih nacionalističkih blokova i kako se sada, kao šef proalbanske partije, što je sasvim legitimno, osjeća u društvu onih koji su nekada pljuvali po našoj braći Albancima?"

16219 pregleda 33 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora reagovala je na navode Građanskog pokreta (GP) URA koje su kazale da su Demokrate, koje su sedam mjeseci opstruirale izbor novog Tužilačkog savjeta (TS) i smjenu Milivoja Katnića sa čela Specijalnog državnog tužilaštva, sada krivce žele da teorijama zavjere označe u predsjedniku partije URA Dritanu Abazoviću.

"Predsjednik nacionalističkog pokreta URA, u narodu već prepoznat kao kriptoUraš Dritan Abazović nikako da odgovori na prosto i jednostavno pitanje: da li je i kada imao kriptovani telefon, da li ga je prijavio nadležnim državnim organima, te sa kim je obavio komunikaciju?", navodi se u saopštenju.

Oni su u saopštenju upitali i "da li ga je kriptovani telefon odveo do njegovih prirodnih partnera iz ektremističkih nacionalističkih blokova i kako se sada, kao šef proalbanske partije, što je sasvim legitimno, osjeća u društvu onih koji su nekada pljuvali po našoj braći Albancima?"

"Nakon odgovora na ovo pitanje mogao bi i da odgovori na ona pitanja o Zoranu Lazoviću i sinovima, imenovanjima, zaštiti i unapređenju kompromitovanih kadrova u bezbjednosnom sektoru, o ćutanju na praćenje tadašnjeg predsjednika Skupštine, štićenog lica, od strane kavačkih članova i policajaca, o tome zašto kao koordinator službi bezbjednosti nije sankcionisao člana kavačkog klana nakon što je službeno obaviješten da je nezakonito pratio predsjednika Skupštine, već je informaciju prikrio kako bi navedeno lice zaštitio i tako dalje i tako dalje", piše u reagovanju.

Srećom po Crnu Goru, dodaju Demokrate, "pa smo vas blokirali u namjeri da zajedno sa svojim partnerima iz ultra nacionalističkih i desničarskih blokova i kriminalnih krugova formirate kavački tužilački savjet nakon čega bi mafija dobila svog tužioca, a informacije iz Europola ostale vječna i mračna tajna".

"Tek nakon izbora nezavisnog TS - za šta smo samo mi zaslužni - informacije iz Europola, na žalost kriptoUraša su izašle na vidjelo. Da nije bilo Demokrata i ključnog doprinosa da Crna Gora dobije nezavisan TS, Vesna Medenica bi danas bila na slobodi, Zoran Lazović bi bio šef Uprave policije, Marko Lazović šef ANB, a Ljubo Milović i Ljubo Bigović savjetnici kvazi predsjedsjednika Vlade za bezbjednost i odbranu. Što potvrđuju i izjave kojima Dritan Abazović staje u zaštitu Lazoviću i Miloviću ističući da su nevini sve dok se ne dokaže suprotno iako su informacije naših partnera iz Europola jasne kao dan", saopštile su Demokrate.

"Ukratko: svi vaši rezultati se svode na saradnju sa krimi klanovima, laži i obmane, tj. vaša institucionalna i politička čast je djeljiva samo sa nulom. Takvi ste bili, takvi ste i danas. Nego za kraj, još jednom i tako svaki put dok ne odgovorite: da li ste i u kom periodu imali kriptovani telefon? Za šta ste ga upotrijebili? I sa kim ste obavili komunikaciju?", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: