Krivokapić- Dendias: Crna Gora može postati najuspješnija priča na Zapadnom Balkanu

U saopštenju Ministarstva navode da je iskazana spremnost Grčke da projektuje Crnu Goru kao narednu članicu EU, što bi bilo podsticajno i za druge države kandidate u regionu

2907 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Grčka snažno podržava integraciju cjelokupnog regiona u EU, a Crna Gora može postati najuspješnija priča na Zapadnom Balkanu.

To je ocijenjeno na današnjem sastanku ministara vanjskih poslova Crne Gore Ranka Krivokapića i Grčke Nikosa Dendiasa, koji boravi u posjeti Podgorici.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Krivokapić se zahvalio Grčkoj na istrajnoj podršci našem evropskom putu, navodeći da se odnosi dvije prijateljske države temelje na istorijskim vezama i sličnostima mediteranskih zemalja.

On je takođe kazao da je sada ključni momenat za ubrzanje procesa pregovora, uz ispunjavanje kriterijuma u oblasti vladavine prava, kako bi pregovori sa EU bili završeni u mogućem punom mandatu ove Vlade.

U saopštenju navode da je iskazana spremnost Grčke da projektuje Crnu Goru kao narednu članicu EU, što bi bilo podsticajno i za druge države kandidate u regionu.

"Šefovi diplomatija dvije države ukazali su na značaj stvaranja novih mogućnosti saradnje, posebno u domenu infrastrukturnog povezivanja i uspostavljanja intenzivnijih kontakata između biznis zajednica. Zajednički je izraženo zadovoljstvo predstojećim susretom u Solunu u okviru inicijative Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), gdje će Crna Gora preuzeti od Grčke predsjedavanje ovim regionalnim forumom", piše u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: