Tivatska akcija i grupa birača "Goran Božović": Umjesto prave slobode i pravde dobili smo mnogo malih DPS-ova

"Pad kriminalnog i krvomutničkog režima, zahvaljujući raznim Abazovićima i Jokovićima, pretvorio se u nepodnošljivo i besprizorno ruganje i iživljavanje nad ljudima koji su 30 godina čekali da padne jaram korupcije, kriminala i raspirivanja podjela"

3192 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Tivatska Akcija i grupa birača Goran Božović - časno i odgovorno za bolji Tivat
Foto: Tivatska Akcija i grupa birača Goran Božović - časno i odgovorno za bolji Tivat

Tivatska Akcija i grupa birača "Goran Božović - časno i odgovorno za bolji Tivat", predala je izbornu liste za lokalne izbore u Tivtu zakazane za 23. oktobar.

Naziv liste je "Tivatska akcija i Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat – jer smijemo i umijemo – Mirko Kovačević".

"Tivatska Akcija i grupa birača "Goran Božović – časno i odgovorno za bolji Tivat" juče su predali koalicionu izbornu listu za prijevremene lokalne izbore, po drugi put u proteklih skoro šest mjeseci, jer tako biva u zemlji u kojoj ne postoje ni Ustav ni zakoni, u kojoj ne postoji ni imitacija vladavine prava, i u kojoj su jedine "institucije" – partijske vrhuške u Podgorici. Pad kriminalnog i krvomutničkog režima, zahvaljujući raznim Abazovićima i Jokovićima, pretvorio se u nepodnošljivo i besprizorno ruganje i iživljavanje nad ljudima koji su 30 godina čekali da padne jaram korupcije, kriminala i raspirivanja podjela. Umjesto prave slobode i pravde dobili smo mnogo malih DPS-ova koji u svojoj borbi za moć građane i dalje nemilosrdno drobe u partitokratskoj centrifugi, pritom dozvolivši pripadnicima bivšeg režima da i dalje mirno šetaju, dižu nacionalne tenzije i mirno sklanjanju ono što su opljačkali", ističe se u zajedničkom saopštenju Tivatske Akcije i grupa birača "Goran Božović - časno i odgovorno za bolji Tivat".

Oni su dodali da je "jasna namjera iza ovog gnusnog i nikad prestajućeg rijalitija: zgaditi slobodnim ljudima, koji ne pristaju da budu partijski poltroni i poslušnici, bilo kakav društveni i politički angažman, gurnuti ih u apatiju i ravnodušnost, da bi partitokrate mogle što lakše da se igraju državom i društvom, i namiruju svoje interese".

"Ali, prevarili su se – nećemo im priuštiti to zadovoljstvo. Ako smo smjeli i umjeli 2014. da krenemo kao NVO u bespoštednu borbu protiv korupcije i kriminala u Opštini Tivat, ako smo smjeli i umjeli da s ostalim lokalnim listama srušimo 2020. kriminalnu vlast u Tivtu, da oslobodimo Tivat i zaustavimo sumanutu pljačku opštinskog budžeta – sigurno ni ovoj pošasti nećemo dozvoliti da nas pokoleba, jer smijemo i umijemo. 30. avgusta 2020. oslobodili smo Tivat od organizovanih kriminalnih grupa, a 23. oktobra 2022. porazićemo ih do kraja, da će nakon tog dana u tivatskom parlamentu postojati samo kao ružni dekor koji stalno opominje na trideset godina zla. I nećemo, budite sigurni u to, dozvoliti nikome drugom da održi poltronsko-poslušnički način ponašanja i upravljanja. Nemamo 100 života, da bismo i jedan dan više trpjeli i tolerisali da nam poltroni, poslušnici, lopovi upravljaju sudbinama. Za Tivat – grad slobodnih ljudi", piše u saopštenju

Na izbornoj listi "Tivatska akcija i Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat – jer smijemo i umijemo – Mirko Kovačević" su:

1. Mirko Kovačević, profesor srpskog jezika i književnosti

2. Goran Božović, psiholog

3. Miomir Abović, dr lingvističkih nauka

4. Sanja Vuković, privrednik

5. Bojana Đurović, turizmolog

6. Aleksandar Dragojević, turizmolog

7. Vesna Barbić, profesor srpske književnosti i jezika

8. Petar Bilafer, penzioner

9. Ivo Pean, profesor geografije

10. Aleksandar Filipović, VKV elektrotehničar

11. Valentina Božović, student

12. Vladimir Bauk, preduzetnik

13. Ljubiša Macanović, trgovac

14. Nataša Fažo, menadžer nautičkog turizma

15. Tamara Milović, frizer

16. Andrea Tripović, diplomirani fizioterapeut

17. Srećko Elkaz, mašinski alatničar

18. Vukašin Lakić, preduzetnik

19. Tijana Dragojević, BSC pomorske nauke

20. Mario Kurtin, trgovac

21. Mile Albijanić, samostalni umjetnik

22. Slobodan Perišić, inženjer brodomašinstva

23. Mišel Horvat, autoelektričar

24. Dušanka Ribica, penzioner

25. Petrana Stojović, penzioner

26. Nikola Strahinja, muzičar

27. Katarina Račeta, turizmolog

28. Zlatko Škanata, radnik

29. Ljubomir Tufić, brodomehaničar

30. Dragica-Beba Bogdanović, penzioner

31. Saša Dubljević, prevodilac

32. Andrija Rašica, penzioner

Bonus video: