Andrić: Vlast u Bijelom Polju je svjesna da joj se bliži politički kraj tako da panično i zapošljava i asfaltira

"Svjedoci smo da je u proteklom periodu glavni kriterijum za zapošljavanje u lokalnoj samoupravi bila partijska knjižica, a ne stručnost"

2426 pregleda 1 komentar(a)
Andrić, Foto: Pokret Evropa sad
Andrić, Foto: Pokret Evropa sad

Reforma lokalne samouprave u Bijelom Polju je prijeko potrebna, naročito u dijelu kadrovske politike, saopštila je kandidatkinja za odbornicu na listi "Evropa sad! Za Bijelo Polje", Jelenka Andrić.

"Svjedoci smo da je u proteklom periodu glavni kriterijum za zapošljavanje u lokalnoj samoupravi bila partijska knjižica, a ne stručnost. Takva praksa je stvorila višak zaposlenih, a manjak kvaliteta u radu javnih službi. Ako tome dodamo da se i na najodgovornijim pozicijama nalaze osobe sa sumnjivim diplomama, ne iznenađuje što ustanova ne isporučuje rezultate i što ne služi kao servis građana nego partije", kazala je Andrić.

Ona je rekla da je samo u proteklih par mjeseci raspisano na desetine oglasa za posao u lokalnoj samoupravi, iako se nalazimo u sred izbornog procesa.

"Očigledno je da je lokalna vlast svjesna da joj se bliži politički kraj tako da panično i zapošljava i asfaltira, ali građani su se već odlučili za promjene, a oni daju poslednju riječ", ističe Andrić.

Lista koju predstavlja, tvrdi Andrić, neće se voditi takvom kadrovskom politikom kada preuzmu vlast u Bijelom Polju.

"Evropa sad će profesionalizovati i depolitizovati lokalnu samoupravu, kako bi ona bila servis građana i privrede. Da bismo ubrzali razvoj Bijelog Polja, potrebni su nam kadrovi sa znanjem, integritetom i posvećenošću, koji ne doživljavaju svoje radno mjesto kao "partijski plijen", već razumiju i prihvataju da je njihov posao da rješavaju probleme građana, i to aktivno i predano. Upravo takvi ljudi čine naš Pokret", zaključila je Andrić.

Bonus video: