Predsjedništvo DPS-a: Građani protestom da iskažu nezadovoljstvo stanjem u zemlji i odbrane ustavni poredak

Poručili su da vjeruju da će se svaki odgovorni građanin, bez obzira na političke i druge razlike, "odlučno boriti za očuvanje ustavnog poretka i reda u zemlji kako bi sačuvali državno dostojanstvo i nadu za evropsku perspektivu građanske Crne Gore, i sigurniji i bolji život naših ljudi"

8684 pregleda 46 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Iz Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) saopštili su da naročito zabrinjava potpuna nefunkcionalnost i blokada institucija, kao i očigledna namjera promjenljive parlamentarne većine da nastavi sa politikom destrukcije i drži zemlju u potpunoj neizvjesnosti.

Danas je, kako su kazali, na incijativu predsjednika te partije Mila Đukanovića, održana elektronska sjednica na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija na kojoj je još jednom konstatovana dubina društvene, institucionalne i političke krize u kojoj se Crna Gora nalazi.

Zbog toga, navode oni, borba za institucije mora se braniti i izvan institucija, budući da su onesposobljene za svoju ustavnu funkciju.

Poručili su da vjeruju da će se svaki odgovorni građanin, bez obzira na političke i druge razlike, "odlučno boriti za očuvanje ustavnog poretka i reda u zemlji kako bi sačuvali državno dostojanstvo i nadu za evropsku perspektivu građanske Crne Gore, i sigurniji i bolji život naših ljudi".

"Prilika za to je i sjutrašnji protest koji će početi u 20 h na platou ispred Skupštine Crne Gore, sa koga se masovnim odazivom mora poslati poruka da građani Crne Gore ne pristaju na otvorene pokušaje devastacije institucija i države", piše u saopštenju.

"Pokažimo da u ovim teškim trenucima kroz koje zemlja prolazi možemo biti svi kao jedan, da ima nas da odbranimo Crnu Goru, državu slavne istorije i evropske perspektive i da smo spremni i sposobni da odbranimo pravo da sami kreiramo svoju sudbinu", dodaje se u saopštenju.

Iz Predsjedništva DPS-a su pozvali članove i simpatizere, "i sve ljude kojima je takva Crna Gora na srcu", bez obzira na političku pripadnost, vjeru i naciju "da masovnim prisustvom na sjutrašnjem protestu pokažemo da smo dostojni njene slavne istorije".

Bonus video: