DPS HN: Herceg Novi preživljava jedan od najtežih perioda u svojoj istoriji

"To je naša realnost sa kojom živimo, i propadamo. Gdje je kraj neznanju, nemoći, nesposobnosti i političkim prevarama niko od građana ne zna. Ali valjda će i to biti uskoro", kazali su iz DPS -a Herceg Novog

2822 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Svim Novljanima je jasno, vidljivo i nedvosmisleno da Herceg Novi preživljava jedan od najtežih perioda u svojoj istoriji, da je "nikada gore" čuje se na svakom mjestu, saopštili su iz Oopštinskog Odbora DPS -a te opštine.

Naglašavaju da su uz konstantne izjave koalicije na vlasti u Herceg Novom da je stanje nikada bolje, "zadovoljni jedino mnogobrojni koji su po partijskoj pripadnosti zaposleni u Opštini, javnim preduzećima i ustanovama".

"Najavljuju se velike investicije i milionska ulaganja", navodi se u saopštenju.

"Iste najave koje su se čule i na posljednjim izborima kada je koalicija na vlasti dobila povjerenje građana Da li građani danas vjeruju u obećanja onih kojima su ukazali povjerenje?", istakli su iz DPS -a Herceg Novi.

Tvrde da su kadrovski problemi prisutni u skoro svakom segmentu lokalne samouprave.

"Stanje v.d. je uobičajena praksa a smjene i političke igre oko funkcija su svakodnevica. Najnoviji primjer je ostavka dosadašnjeg v.d. načelnika Komunalne policije", dodaje se u saopštenju.

Naglašavaju da je umjesto organizovanog dočeka Nove godine na otvorenom, lokalna samouprava saopštila da će ove godine to izostati zbog solidarnosti i dječijih osmjeha.

"Prema sredstvima za tu najmenu predviđenim budžetom Opštine za 2022. godinu, za 2.600 učenika osnovnih škola i polaznika vrtića, u najboljem slučaju slijede pokloni u vrijednosti od 5 eura. Najavljena pomoć socijalno ugroženim licima, po istoj računici, ne može biti viša od 20 eura", tvrde iz DPS -a.

Iz DPS -a poručuju da je to slika Herceg Novog danas.

"To je naša realnost sa kojom živimo, i propadamo. Gdje je kraj neznanju, nemoći, nesposobnosti i političkim prevarama niko od građana ne zna. Ali valjda će i to biti uskoro", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: