Forca: Adžić da smijeni policajce i podnese ostavku, Abazović da smijeni Adžića

Iz Force su rekli da "sama činjenica da je Ministarstvu pod pritiskom objavljenog snimka trebalo punih 35 dana da se preduzmu mjere za ovaj slučaj, govori da smo u svim nivoima ministarstva imali tendenciju zataškavanja ovog slučaja".

4189 pregleda 18 komentar(a)
Nova Demokratska Snaga Forca, Foto: Forca
Nova Demokratska Snaga Forca, Foto: Forca

Nova Demokratska Snaga Forca saopštila je danas da poziva ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da smjeni policajce koji su u januaru na graničnom prelazu Sukobin - Murićani grubo maltretirali albanskog državljanina i da podnese ostavku.

Ta partija je pozvala i premijera Crne Gore Dritana Abazovića da Adžića smijeni.

"Da ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić nije rekao istinu 23. januara u vezi flagrantnog nasilja nad albanskim državljaninom, svjedoči sekvenca snimka u kojem crnogorski granični policajac maltretira a dvoje policajca pomažu a ministar na moje pitanje potvrđuje:

- da sem pasivnog otpora, nije bilo drugih radnji kojima bi se omalovažili policajci

- da građanin Petrać Milo i njegov sin, na području graničnog prelaza Sukobin - Murićan, nisu imali primjedbi na postupanje službenika Granične policije Crne Gore", ističe se u saopštenju Force.

Iz te partije su dodali da "sama činjenica da je Ministarstvu pod pritiskom objavljenog snimka trebalo punih 35 dana da se preduzmu mjere za ovaj slučaj, govori da smo u svim nivoima ministarstva imali tendenciju zataškavanja ovog slučaja".

"U međuvremenu, bez navođenja jasnih razloga, čak i za potencijalni scenografski propust tokom posjete predsjednika Vlade svom radnom gradu, smijenjen je albanski načelnik Policijske stanice u Ulcinju. Imajući u vidu da je ministar čest gost Ulcinja i da ovakvo ponašanje i ovakav način postupanja pokazuje ili nekompetentnost ili druge tendencije i strategije, imajući u vidu da imamo partnerstvo na lokalnom nivou sa URA-om, Nova Demokratska Snaga FORCA poziva ministra Filipa Adžića da smjeni policajce i da podnese ostavku, a premijera Crne Gore Dritana Abazovića da ga smijeni u znak čvrste odlučnosti da nijedan građanin ili gost Ulcinja ne može biti maltretiran od strane policajaca kao nekad na punktu Gazivoda", poručili su iz Force.

Bonus video: