CeMI: Sazivanje vanredne sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost tokom izborne kampanje unosi nemir među građane

"Javnost ostaje uznemirena i zabrinuta uslijed optužbi koje stižu sa najviših državnih pozicija, prevashodno od strane premijera Dritana Abazovića ka lideru Pokreta Evropa sad (PES) Milojku Spajiću"

14046 pregleda 9 komentar(a)
Foto: CeMI
Foto: CeMI

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) saopštio je da u sistemu slabih i nerazvijenih institucija, koje nijesu oslobođene političkog uticaja, javnost ostaje uznemirena i zabrinuta uslijed optužbi koje stižu sa najviših državnih pozicija, prevashodno od strane premijera Dritana Abazovića ka lideru Pokreta Evropa sad (PES) Milojku Spajiću.

Kako navodi PR centar, iz CeMi-ja su poručili da aktivnosti kao što je sazivanje vanredne sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost tokom izborne kampanje unose nemir među građane.

"Koji ostaju bez potpunih informacija, oslanjajući se samo na medijske izveštaje. Pozivamo nosioce najviših drzavnih funkcija da se suzdrže ovakvih oblika ponašanja i da ne zloupotrebljavaju svoja ovlašćenja u političke svrhe", kaže se u reagovanju CeMI-ja.

Umjesto toga, kako smatraju u CeMI-ju, trebalo bi omogućiti nadležnim institucijama da na odgovoran način istraže sve iznesene optužbe, sa obje strane, te da obezbjede tačne i blagovremene informacije javnosti.

"Na taj način građani će biti u mogućnosti da donesu informisane odluke o budućim političkim liderima i kreatorima sistema u Crnoj Gori", smatra CeMI.

Kažu i da je zloupotreba državnih resursa, institucija i javnih ovlašćenja, sa pozicija moći, a za obračun sa političkim konkurentima u predizbornom periodu, opasna i zabrinjavajuća pojava sa kojom se Crna Gora već dugo suočava, ali koja je u ovom izbornom ciklusu dobila svoj najdirektniji izražaj.

Bonus video: