Knežević: Osnovaćemo Stambenu zadrugu

"Naša Vlada imaće u vidu da je stambeno pitanje ključno za sreću i stabilnost svake porodice, a da je porodica temelj svakog stabilnog društva", kazao je nosilac liste "Za budućnost Crne Gore"

3406 pregleda 19 komentar(a)
Knežević, Foto: Za budućnost Crne Gore
Knežević, Foto: Za budućnost Crne Gore

Nosilac koalicione liste "Za budućnost Crne Gore", predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, kazao je da će, kako vjeruje, po dolasku na vlast, osnovati Stambenu zadrugu Crne Gore

"Naš cilj je da svakoj porodici pružimo priliku da izgradi svoj dom, i da obezbijedi sebi krov nad glavom. Znamo šta je sve radio korumpirani režim i ekipa Mila Đukanovića. Tajkuni i partijske glavešine imali su privilegiju da dobiju stanove i za 10 puta manje novca od tržišne vrijednosti. Oni su, praktično, dobijali stanove besplatno, dok je narod živio bez posla, bez perspektive, ostavljen i zaboravljen. To je bila privilegija za odabrane, za šefove, za drugare, prvu, drugu i njima bliske familije, dok je većina građana bila odbačena, siromašna, obespravljena i ponižena. Tu nije bilo ni govora o bilo kakvoj pravdi za ljude čista obraza", naveo je Knežević u otvorenom pismu.

Ukazao je da mnogi nemaju riješeno stambeno pitanje.

"Zato će naša Vlada, koja će biti formirana vašim glasovima na izborima, a ne u ambasadama, pružiti podršku i olakšati put ka ostvarenju sna da svaka porodica stekne svoj dom. Osnivanjem Stambene zadruge stvaramo posebne pogodnosti za građane koji nemaju riješeno stambeno pitanje", dodao je lider DNP-a.

Pojasnio je da će svi građani, koji dobiju dozvolu za gradnju, a koji redovno plaćaju poreze i takse, imati pravo da kupe sav građevinski materijal bez PDV-a. "Vaš projekat i izdata dozvola za gradnju biće osnova za proračun potrebnog materijala, a PDV će biti vraćen prilikom kupovine svih neophodnih materijala", dodao je.

Rekao je da je osnivanje Stambene zadruge dio "sveobuhvatnog programa" koalicije ZBCG za poboljšanje kvaliteta života svih u Crnoj Gori.

"Naša Vlada imaće u vidu da je stambeno pitanje ključno za sreću i stabilnost svake porodice, a da je porodica temelj svakog stabilnog društva. Stvaranje uslova za izgradnju porodičnih kuća nije samo znak naše odgovornosti, već je, istovremeno, i naš strateški cilj u korist građana", ističe Knežević.

Bonus video: