Bečić: Časno stojim pred građanima, uvjeren da koalicija koju predvodim ima plan za borbu protiv kriminala i korupcije

"Kada smo se žestoko suprotstavili mafiji, rekli su mi nećete uspjeti. Kada smo se sukobili sa korupcijom, rekli su mi nećete uspjeti. Kada smo ušli u klinč sa kriminalom, rekli su mi nećete uspjeti. Srećom, nisam ih slušao", rekao je Bečić

3562 pregleda 16 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Znam da borba protiv korupcije počinje od toga da sam nisi korumpiran i zato je sve što sam radio poslednjih osam godina bilo pošteno i transparentno, kazao je lider Demokratske Crne Gore i nopsilac liste "Aleksa i Dritan - Hrabro se broji" Aleksa Bečić.

Bečić je, kako se navodi iz te partije, poručio građanima da "časno stoji pred njima".

"Kada smo se žestoko suprotstavili mafiji, rekli su mi nećete uspjeti. Kada smo se sukobili sa korupcijom, rekli su mi nećete uspjeti. Kada smo ušli u klinč sa kriminalom, rekli su mi nećete uspjeti. Srećom, nisam ih slušao", dodao je.

Prema njegovim riječima, nije mogao da pristane na to da je korupcija dio domaćeg mentaliteta, nazivajući to "podmetačinom". Tako je, kako kaže, počeo njihov sukob sa mafijom.

"Znam da smo u ovoj kampanji vidjeli puno dobrih predloga oko povećanja plata, stanova za sve, socijalnih davanja, puno dobrih projekata nove i moderne infrastrukture, mnoge smo i sami dali, ali isto tako znam da je borba protiv mafije i sistemske korupcije najozbiljnije pitanje naše države", navodi Bečić.

Dodao je da zbog toga insistiraju na tome, te da od toga neće odustajati.

"Znam da još uvijek puno vas misli da je korupcija dio našeg mentaliteta, ali znate šta? U bolji život i Evropsku uniju, neće nas odvesti brzi auto put, niti most preko Bojane, niti povećanje plata niti stanovi. Uspjećemo samo ako suzbijemo korupciju i ako iskorijenimo mafiju. To je najvažnija stvar i zato danas želim da vas zamolim da to ne zaboravimo i da nam date povjerenje da završimo započeti posao", rekao je Bečić.

On je uvjeren kako je koalicija koju predvodi politička opcija koja je jasno ponudila plan za borbu protiv mafije i sistemsku borbu protiv korupcije.

Kazao je da je svjestan i činjenice da su "svi željni boljeg života".

"Ali isto tako znam da ne možemo dobiti bolji život, stanove, bolje poslove, škole i puteve sve dok ne budemo znali da se državni novac pravilno, namjenski koristi, da ne završava pola za projekat, a pola u privatnim džepovima. Znam i da kriminalcima nije mjesto u Crnoj Gori. Znam da korupcionašima nije mjesto pod našim nebom. Znam da smo častan i pošten narod. Znam da korupcije nije dio našeg mentaliteta i znam da su dali sve od sebe da nas ubijede da je to tako i nepromjenljivo.", naveo je Bečić.

Crna Gora je, prema njegovoj ocjeni, spremna za novi početak.

"Crna Gora je spremna za politiku bez DPSa. Crna Gora je spremna za realizaciju naše najveće želje i ideje za koju smo se mi ohrabrili da ih sprovedemo. Naša najveća prednost na ovim izborima je što se ne predajemo, što se borimo svaki dan i u vlasti i u opoziciji i u skupštinskim odborima i na međunarodnim konferencijama", naglasio je Bečić.

Poručio je da se ne smije dozvoliti da Demokratska partija socijalista (DPS) "ponovo uživa plodove devastiranog sudstva". "Znamo da je za borbu protiv mafije najvažnija politička volja da se ona sprovede. Budite sigurni da je ta volja u broju 13. Budite sigurni i da pod tim brojem stanuje i set zakona, antikorupcijske mjere i što je najvažnije, nekorumpirani ljudi, obučeni za borbu sa mafijaškim zlom. Takvi ljudi se nalaze pod brojem 13", zaključio je Bečić.

Bonus video: