Ćinćur i Pejović nijesu glasale za Spajićev predlog vlade

Spajića su za mandatara podržale Demokrate, Socijalistička narodna partija, Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa, Ujedinjena Crna Gora, CIVIS, albanske partije i PES

36094 pregleda 66 reakcija 55 komentar(a)
Večeras po završetku sjednice Glavnog odbora Pokreta Evropa sad, Foto: Biljana Matijašević
Večeras po završetku sjednice Glavnog odbora Pokreta Evropa sad, Foto: Biljana Matijašević

Odluku da se formira vlada koja neće imati reformsku većinu, odnosno podršku najmanje 49 poslanika nijesu podržale najmanje dvije članice Glavnog odbora Pokreta Evropa sad i poslanice u Skupštini Crne Gore.

Prema saznanjima "Vijesti" podršku da sastavi vladu sa partijama koje su ga podržale za mandatara, Spajić nije dobio od poslanica PES-a Radinke Ćinćur i Jevrosime Pejović.

Isti izvor naveo je da su pored Ćinćur i Pejović još tri člana Glavnog odbora bila protiv, dok je pet bilo uzdržano.

Spajića su za mandatara podržale Demokrate, Socijalistička narodna partija, Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa, Ujedinjena Crna Gora, CIVIS, albanske partije i PES.

Napomena: U prvoj verziji teksta pisalo je da je Ćinćur predsjednica Opštinskog odbora PES-a i da je navodno na sjednici GO rekla da neće glasati za tu odluku i da njen stav dijeli cijeli barski odbor. Ćinćur nije predsjednica OO PES Bar, već Miloš Pantović. Izvinjavamo se čitaocima.

Bonus video: