Milošević savjetuje kad će na izbore

Ulcinjski DPS bi stranačkoj centrali trebalo da predloži održavanje izbora 26. novembra
2 komentar(a)
Tarzan Milošević, Foto: Savo Prelević
Tarzan Milošević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.08.2017. 17:40h

Politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzan Milošević trebalo bi da prisustvuje sjednici ulcinjskog odbora te partije na kojoj će se odlučivati o datumu izbora u tom gradu, saznaju “Vijesti”. Predlog ulcinjskog odbora biće proslijeđen stranačkoj centrali koja treba da donese konačnu odluku.

Na sjednici kojoj bi trebao da prisustvuje i koordinator Predsjedništva DPS-a Halil Duković, najvjerovatnije će biti predloženo da se u Ulcinju raspišu prijevremeni izbori, kako bi se održali istovremeno sa glasanjem u Mojkovcu, Petnjici i na Centinju. Izbori u te tri opštine trebalo bi da budu održani 26. novembra.

Redovni izbori u najjužnijoj crnogorskoj opštini trebalo bi da se održe u februaru 2018. godine, ali je iz vladajuće partije u nekoliko navrata poručivano da ih treba organizovati ranije.

Predsjednik ulcinjskog DPS-a Ljoro Nrekić kazao je lokalnim medijima da izbore treba raspisati za 26. novembar jer vlast u tom gradu ne funkcioniše, dok je poslanik iz Ulcinja Ljuiđ Škrelja istakao da na glsanje treba izaći do kraja godine jer “od polovine decembra do polovine januara je vrijeme državnih i vjerskih svetkovina”.

Predstavnici većine albanskih partija koje sa DPS-om čine vladajuću koaliciju u Ulcinju smatraju da SO ne treba raspuštati prije zakonskog roka i da na glasanje treba ići u februarau. Predsjednik opštine i lider Force Nazif Cungu kazao je da bi prijevremeni izbori usporili realizaciju projekata koji treba da započnu nakon turističke sezone.

Vladajuću koaliciju u Ulcinju, osim DPS-a, čine Forca, Demokratska partija i Demokratska unija Albanaca (DUA). Kriza vlasti u tom gradu traje mjesecima zbog neslaganja Force i DP.

Bonus video: