DPS Danilovgrad: Neće nas popisivati braća, sestre i djeca lokalnih vlastodržaca

Iz danilovgradskog DPS su kazali da ni u Danilovgradu slika nije ništa bolja nego u drugim gradovima Crne Gore

4577 pregleda 16 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Danilovgrad saopštio je da ih u Danilovgradu "neće popisivati braća, sestre i djeca lokalnih vlastodržaca", te da "građani neće dati legitimitet ovako organizovanom popisu".

Iz danilovgradskog DPS su kazali da ni u Danilovgradu slika nije ništa bolja nego u drugim gradovima Crne Gore, te da kad se vidi spisak izabranih instruktora i popisivača, može se steći utisak da se iščitava lista zvanica za familijarno okupljanje predstavnika lokalne vlasti ili predizborni promotivni događaj vladajuće koalicije u tom gradu.

"Jesu li kandidati za odbornike, pa i sami odbornici, članovi upravljačkih tijela lokalnih preduzeća iz redova Demokratske Crne Gore i njihovi krvni srodnici, braća, sestre i djeca, te uža porodica predsjednika Skupštine opštine, supruga i djeca, koji je, ne tako davno, ponižavao i Danilovgrad, i sebe pred Milicom Zavetnicom, ističući sa prvoborcima iz svoje partije da im Crna Gora nije matica, tamo doduše, bez ispruženog srednjeg prsta, pa odbornica Evrope sad, garancija da će popis u našem gradu biti sproveden bez zloupotreba i falsifikovanja podataka? Naravno da nijesu, naprotiv, instalirani su ne bi li pomogli ostvarenju podlog cilja onih koji, čak i protivno preporukama koje dolaze sa adresa EU, nastoje da, u uslovima nezapamćene političke nestabilnosti, održe popis stanovništva. Ne znamo koga će gore navedena braća, sestre, supruga, sinovi i kćerke, te lokalni funkcioneri popisivati i čije će podatke obrađivati u Danilovgradu, ali znamo da građani naše opštine neće dati legitimitet netransparentnom procesu, čiji rezultati vjerovatno već stoje u nekoj fioci Aleksandra Vučića, spremni da budu plasirani i crnogorskoj javnosti", kazali su iz DPS Danilovgrad.

Glavni odbor GO DPS odlučio je 18. oktobra da bojkotuje predstojeći popis stanovništva koji bi trebalo da se održi od 1. do 15. novembra.

Bonus video: