Bečić: Zaposliti dvije generacije pitomaca sa Policijske akademije

Bečić je istakao da su Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) hitno potrebne nove strategije za borbu protiv korupcije i za transnacionalni organizovani kriminal

3902 pregleda 4 komentar(a)
Meken i Bečić, Foto: Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore
Meken i Bečić, Foto: Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore

Bezbjednosni sektor mora biti očišćen od politike i mafije, poručio je potpredsjednik Vlade i zamjenik premijera Aleksa Bečić i ukazao na potrebu zapošljavanja dvije generacije pitomaca sa Policijske akademije u Danilovgradu.

Bečić se, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, danas sastao sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Don Meken.

„Jako i kredibilno partnerstvo sa NATO savezom, privrženost evropskim integracijama, stopostotna usklađenost sa vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije, razvijanje prijateljskih odnosa sa svim državama koje je Crna Gora priznala, kao i implementiranje svih međunarodnih obaveza, biće naš prioritet i u vezi s tim bićemo garant prozapadnog puta Crne Gore", istakao je Bečić.

Meken i Bečić
Meken i Bečićfoto: Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore

On je rekao da je spreman da pruži maksimalan doprinos po pitanju izbora sedmog sudije Ustavnog suda, kao i izbora vrhovnog državnog tužioca i nedostajućih članova Sudskog savjeta kako bi na ovaj način, što prije, deblokirali pravosuđe.

Bečić je istakao da su Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) hitno potrebne nove strategije za borbu protiv korupcije i za transnacionalni organizovani kriminal.

Prema njegovim riječima, MUP-u je potrebna i nova Strategija za bezbjednost saobraćaja, jer je Program za bezbjednost saobraćaja istekao prošle godine.

Meken i Bečić
Meken i Bečićfoto: Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore

Bečić je naglasio da je veoma važno brzo djelovanje u digitalizaciji podataka i interoperabilnosti između ključnih državnih institucija i zastražio od ministra unutrašnjih poslova hitnu digitalizaciju podataka.

On je kazao da je potrebno zapošljavanje dvije generacije pitomaca kadrova iz Policijske akademije, čime se odražava potreba za dinamičnim i prilagodljivim upravljanjem ljudskim resursima.

„Imamo kadrovski deficit, školujemo kadrove, ulažemo sredstva, želimo školovan kadar na tim pozicijama“, istakao je Bečić.

On je poručio da bezbjednosni sektor mora biti „očišćen od politike i mafije“.

Time se, kako je naveo Bečić, odražava snažna odlučnost Vlade, kao i njen neumorni trud da izgradi društvo utemeljeno na pravdi i jednakosti za sve svoje građane.

Meken je kazala da Crna Gora ima priliku da se približi Evropskoj uniji i da u ostvarenju tog cilja ima punu podršku Ujedinjenog Kraljevstva.

Bonus video: