Spajić o tužbi Šaranovića: Izjasnićemo se kad stigne zahtjev, čudno da neko sam sebe tuži

Premijer rekao da su za tužbu čuli iz medija

49906 pregleda 112 reakcija 61 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Premijer Milojko Spajić rekao je da nema informaciju da je Vlada zaprimila tužbu ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića.

Kako su "Vijesti" ranije objavile, Šaranović je podnio je juče Upravnom sudu tužbu protiv Vlade zbog nedavnog imenovanja Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti šefa policije.

On tvrdi da je izvršna vlast, pošto je odbila njegov predlog da na čelo policije dođe Lazar Šćepanović, nezakonito ovlastila Spajića da predloži novog kandidata, da je on protivpravno predložio Radovića i da je zbog toga taj policijski funkcioner nezakonito izabran na poziciju.

"Nemam informaciju da je Vlada zaprimila jedan takav tužbeni zahtjev. Čuli smo iz medija. Izjasnićemo se kada vidimo takav zahtjev u arhivi. Ali nekako je čudno da sam sebe neko tuži" , rekao je premijer.

Pravo onom ko je prvi donio odluku o Šavniku

Spajić je rekao da ne zna koja je odluka prvo donijeta, Vladina o uvođenju prinudne uprave u Šavniku, ili odluka lokalnog parlamenta o raspuštanju Skupštine Opštine.

"Nemam informaciju ko je prvi, da li prvo prinudna uprava ili raspuštena skupština. Ko prvi, njemu će ići pravo", dodao je.

Ministar javne uprave Maraš Dukaj saopštio je juče da je uvedena prinudna uprava u opštinama Šavnik i Andrijevica.

On je to rekao na pres konferenciji nakon sjednice Vlade.

"Nije cilj Javne uprave a ni Vlade da uzima posao opštinama, ali one nijesu postupale u skladu sa Zakonom", rekao je Dukaj.

Istakao je da su više puta upućivali apele opštinama Šavnik i Andrijevica.

"Mi smo više puta uputili apele, skrenuli pažnju i sigurno će se svi usaglasiti da stanje u ovim opštinama neizdrživo", kazao je Dukaj.

Pismo Do Kvona je imalo svrhu

Spajić je naveo da mu je drago što je istina konačno isplivala.

To je kazao povodom iskaza advokata Do Kvona, Gorana Rodića koji je juče u emisiji "Načisto" na TV Vijesti istakao da je južnokorejski državljanin na saslušanju priznao da dio pisma koji inkriminiše PES i aktuelnog premijera nije tačan.

"To pismo je imalo svrhu, zato sam pitao ko je donio i poslao pismo. Do Kvon ne može lično da ga preda iz Istražnog zatvora ni u jednu instituciju. On može jedino da ga preda upravi zatvora", ocijenio je Spajić.

Bonus video: