Poslanički klub PES: Što više vladavina prava uzima zamaha, to je veća nervoza u DPS-u

"Zato su im preostali samo jalovi pokušaji da iskoriste medijske interpretacije o ulozi crnogorske diplomatije koja preduzima konkretne inicijative i, u skladu sa uobičajenom praksom, vrši šire konsultacije sa ciljem da se spuste tenzije u zemlji i regionu", rekli su iz PES

9735 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Dizanje tenzija, eksploatacija osjetljivih tema i pokušaji destabilizacije jesu stari poznati maniri kojima Demokratska partija socijalista (DPS) pokušava da skrene fokus sa ubrzanih EU integracija i rezultata nezavisnih institucija na polju vladavine prava, navodi se u saopštenju poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad (PES).

Oni su poručili da što više vladavina prava uzima zamaha, to je veća nervoza u DPS-u.

"Zato su im preostali samo jalovi pokušaji da iskoriste medijske interpretacije o ulozi crnogorske diplomatije koja preduzima konkretne inicijative i, u skladu sa uobičajenom praksom, vrši šire konsultacije sa ciljem da se spuste tenzije u zemlji i regionu", rekli su iz PES.

Na žalost DPS-a i svih onih koji priželjkuju haos, kažu, situacija se kreće u dobrom smjeru na više pravaca.

"Zato donekle i imamo razumijevanje za ponašanje poslanika DPS-a, jer shvataju da njihova retrogradna politika nema nikakvu perspektivu u budućnosti. Ipak, zamolili bismo ih, za njihovo dobro, da sopstvenu nemoć i očaj više ne kompenzuju nedostatkom elementarne pristojnosti", zaključuje se u saopštenju PES.

⁣⁣⁣Tokom današnje sjednice Skupštine došlo je do verbalnog sukoba poslanika PES-a Vasilija Čarapića i poslanika DPS-a Nermina Abdića zbog čega je sjednica prekinuta.

Bonus video: