PES: Rješenje koje uzurpira vrtić potpisano u suton Abazovićeve Vlade, Demokrate pripisuju odgovornost Vladi čiji su dio

"Opština Budva i njeni sekretarijati su ti koji su uzeli djeci mir"

2663 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Lokalna lista Demokrata iz Budve, odnosno njihove kandidatkinje i kandidati na odborničkoj listi, "kalkulantski i neutemeljeno manipulišu" nadležnostima i postupanjima Ministarsta za prostorno planiranje, urbanizam i državnu imovinu, saopštio je budvanski odbor Pokreta Evropa sad (PES).

"U jeku negative kojom odiše kampanja, potcjenjujući svoje sugrađane, rješenje koje uzurpira vrtić potpisano je u suton Abazovićeve Vlade, a sada Demokrate pripisuju odgovornost Vladi u kojoj učestvuju", ističe se u saopštenju.

Navode da je rješenje, kojim je dozvoljena gradnja u blizini vrtića, potpisao Državni arhitekta Vladan Stevović 10. maja 2023. godine, "20 dana prije izbora vlade Milojka Spajića."

"Istine radi, rješenjima od 3. i 22. aprila 2024. godine koje potpisuje Srđan Gregović v.d. sekretara Sekretarijata za komunalno - stambene poslove Opštine Budva oduzima se prilazni put i predviđa rušenje ograde vrtića 'Ljubica Jovanović - Maša'. Dakle, Opština Budva i njeni sekretarijati su ti koji su uzeli djeci mir", navodi budvanski PES, te dodaje:

"Ne samo da je netačna tvrdnja da je resorno ministarstvo odobrilo prijavu gradnje i aminovalo gradnju investitora već ovu neistinu najbolje demantuje javno dostupno rješenje kojim je zabranjena gradnja jer je prijava gradnje investitora puna nedostataka."

Kažu da na ovaj način Vlada na čelu sa Spajićem "ispravlja nepravdu i srljanje iz greške u grešku ove lokalne samouprave koja je sama sebe dovela pred uvođenje prinudne uprave."

"Usljed nedostatka vizije razvoja Budve Demokrate na ovaj način i kroz nekorektno napadanje PES-a pokušavaju da prikupe glasove Budvana, ali takva kampanja zasigurno nije u interesu naših sugrađana", zaključuje se.

Bonus video: