Demokrate preuzimaju vlast, umjesto priče ponudili projekte

Izborna lista „Demokrate - Ojačaj. Obnovi. Oživi. - Budva odlučuje - Đorđe Zenović“ ističe se kao jedina koja nudi konkretne projekte za razvoj Budve. Njihov plan za izgradnju kongresnog centra i rekonstrukciju plivališta Pizana predstavlja vizionarski pristup koji će Budvu transformisati u cjelogodišnju turističku destinaciju

24449 pregleda 62 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Budva se suočava s izazovom diverzifikacije turističkog proizvoda kako bi postala cjelogodišnja destinacija. Kroz projekte MICE (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions) turizma i sportskog turizma, grad ima priliku da unaprijedi svoju turističku ponudu i ekonomski rast.

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

OPIS PROJEKTA

MICE turizam predstavlja organizaciju poslovnih događaja kao što su konferencije, kongresi, seminari i izložbe. Ovaj vid turizma ima potencijal da produži turističku sezonu, koja bi trajala od kraja avgusta do kraja juna, čime bi hoteli i smještajni kapaciteti bili uposleni tokom cijele godine.

Ključni koraci za razvoj MICE turizma uključuju unapređenje ljudskih i tehničkih kapaciteta. Sportski turizam, koji do sada nije bio dovoljno strateški razvijen, predstavlja ogroman potencijal za Budvu.

Projekt rekonstrukcije plivališta Pizana, koje će se transformisati u zatvoreni bazen olimpijskog tipa, omogućiće treniranje vodenih sportova tokom cijele godine, kao i dolazak sportskih timova na pripreme i organizaciju sportskih takmičenja.

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

ZAŠTO SU OVI PROJEKTI POTREBNI BUDVI?

Budva je trenutno prepoznatljiva kao sezonska destinacija, sa fokusom na ljetni period. Međutim, za održivi razvoj, neophodno je stvoriti uslove za turizam tokom cijele godine. MICE turizam omogućava da Budva postane centar poslovnih događanja, dok sportski turizam privlači sportiste i ljubitelje sporta iz cijelog svijeta.

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

ŠTA PROJEKTI DONOSE GRAĐANIMA BUDVE?

Razvoj MICE turizma donosi:

*Povećanje popunjenosti smještajnih kapaciteta tokom cijele godine.

*Privlačenje poslovnih ljudi i organizacija.

*Stvaranje novih radnih mjesta u turizmu i ugostiteljstvu.

Razvoj sportskog turizma donosi:

*Mogućnost treniranja vodenih sportova tokom cijele godine.

*Organizaciju sportskih događaja i turnira.

*Promociju zdravih stilova života među mladima.

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

KONRESNI CENTAR I PLIVALIŠTE PIZANA

Na prostoru predviđenom za izgradnju kongresnog centra, biće izgrađen multifunkcionalni objekat koji će zaustaviti nelegalne građevinske radove kontroverznog investitora. Ovaj centar će postati mjesto brojnih poslovnih susreta, manifestacija i kulturnih događanja, pružajući raznovrsne sadržaje građanima Budve.

Rekonstrukcija plivališta Pizana podrazumijeva izgradnju zatvorenog bazena olimpijskog tipa, koji će raditi tokom cijele godine. Ovaj projekat omogućiće mladim generacijama da treniraju vodene sportove, organizaciju sportskih događaja i povećanje sportske turističke ponude.

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

EKONOMSKI BENEFITI

Projekti MICE i sportskog turizma donose značajne ekonomske benefite Budvi. Povećana turistička posjeta tokom cijele godine rezultiraće većim prihodima za lokalnu ekonomiju. Novi sadržaji privući će investicije, a veća popunjenost smještajnih kapaciteta dovesće do otvaranja novih radnih mjesta u turizmu i ugostiteljstvu.

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

DEMOKORATE JEDINE NUDE PROJEKTE

Izborna lista „Demokrate - Ojačaj. Obnovi. Oživi. - Budva odlučuje - Đorđe Zenović“ ističe se kao jedina koja nudi konkretne projekte za razvoj Budve. Njihov plan za izgradnju kongresnog centra i rekonstrukciju plivališta Pizana predstavlja vizionarski pristup koji će Budvu transformisati u cjelogodišnju destinaciju.

LISTA DEMOKRATA KOJU PREDVODI ĐORĐE ZENOVIĆ KONSTITUISAĆE NOVU VLAST

Upravo ova izborna lista će, prema svim relevantnim indikatorima, konstituisati novu vlast u Budvi i biti u prilici da realizuje ove projekte. Sa jasnom vizijom i konkretnim planovima, Budva ima šansu da se razvije u turističku destinaciju visokog profila koja privlači posjetioce tokom cijele godine.