PES: DPS priprema izbornu krađu, podnijećemo krivičnu prijavu protiv Vulevića

"PES izražava duboku zabrinutost i ogorčenost zbog ozbiljnih nepravilnosti koje su se dogodile u okviru Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica. Predsjednik OIK Andrijevica, Veselin Vulević, koji je na ovu funkciju predložen od strane Demokratske partije socijalista (DPS), juče je grubo prekršio zakon, falsifikujući i zloupotrebljavajući svoj položaj"

24647 pregleda 44 reakcija 44 komentar(a)
PES, Foto: Evropa sad
PES, Foto: Evropa sad
Ažurirano: 02.06.2024. 15:46h

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je danas da Demokratska partija socijalista (DPS) priprema izbornu krađu, te da će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica Veselina Vulevića.

"PES izražava duboku zabrinutost i ogorčenost zbog ozbiljnih nepravilnosti koje su se dogodile u okviru Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica. Predsjednik OIK Andrijevica, Veselin Vulević, koji je na ovu funkciju predložen od strane Demokratske partije socijalista (DPS), juče je grubo prekršio zakon, falsifikujući i zloupotrebljavajući svoj položaj. Svoje lično mišljenje je predstavio kao zvaničnu odluku Opštinske izborne komisije koja je kolektivni organ i odlučuje glasovima većine", ističe se u saopštenju PES.

Iz te partije su dodali da je postupajući po njihovom hitnom prigovoru, Državna izborna komisija (DIK) usvojila prigovor, potvrđujući tako navode PES-a o nezakonitom postupanju predsjednika OIK Andrijevica.

"Ovaj čin predstavlja ozbiljnu povredu izbornog procesa, uvretira je u izbornu krađu i ugrožava integritet izborne volje građana Andrijevice. U vezi sa navedenim PES će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika OIK Andrijevica zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, a nadležne organe već sada pozivamo da preduzmu hitne mjere kako bi se spriječile dalje zloupotrebe koje su već najavljene. U cilju očuvanja izborne volje građana Andrijevice, PES će se boriti protiv svakog daljeg oblika zloupotrebe i manipulacije izbornim procesom", poručili su iz partije na čijem čelu j predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

PES je ovo naveo u ispravljenom saopštenju. U prvom saopštenju su naveli sekretara OIK Andrijevica Dražena Cimbaljevića kao predsjednika OIK.

Lokalni izbori u Andrijevici održavaju se danas.

Bonus video: