Muratović: Vlast u Nikšiću neznanjem i neradom uništava FK Sutjeska

Muratović upitao Demokrate da li su fotelje i privilegije važnije od prošlosti i budućnosti fudbalskog kluba iz Nikšića

7366 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Demokratska partija socijalista
Foto: Demokratska partija socijalista

Predsjednik nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović saopštio je da vlast u Nikšiću neznanjem i neradom uništava Fudbalski klub Sutjeska.

"Jedan od najtrofejnijih i najstarijih fudbalskih klubova, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu, živi najteže dane u svojoj novijoj istoriji. Faktički, klub je pred bankrotom, duguju se plate i igračima i zaposlenima, nema sredstava za osnovne aktivnosti, vodi se loša transfer politika, a predsjedniku kluba, ujedno predsjedniku Opštinskog odbora Demokrata, Marku Mitroviću, ne pada na pamet da podnese ostavku. Zar su, gospodo iz Demokrata, fotelje i privilegije vrijednije i od prošlosti i od budućnosti FK 'Sutjeske', jednog od simbola našeg grada", upitao je Muratović.

"Nestručnost, neznanje i neprofesionalizam onih koji su samo po ključu tu gdje jesu, a ne zato što mogu doprinijeti razvoju fudbala u Nikšiću, grčevito se drže za fotelje, umjesto da postiđeni i sa osjećajem krivice što prije sami napušte Klub. Jedino što oni znaju raditi jeste bezgranično korišćenje troškova reprezentacije, dok FK "Sutjeska" grca u dugovima. Sistemski ubijaju fudbal u gradu pod Trebjesom, uništavajući mlađe kategorije, gdje imamo izuzetno talentovanu djecu koja svojim igrama zasluže viši rang, a onda ga izgube zbog neznanja i nemara odgovornih u FK 'Sutjeska'. Ogorčenje prema rukovodstvu ovog kluba raste svakodnevno, što od strane igrača, roditelja i djece, tako i od strane navijača i svih onih koji vole klub kraj Bistrice", dodaje Muratović.

"Pozivamo Opštinu Nikšić da se hitno uključi u rješavanje problema u klubu, da se rebalansom Budžeta, a ne kreditnim zaduženjem kako su naumili, opredijele dodatna sredstva za FK 'Sutjeska', ali prethodno da smijene kompletno rukovodstvo i pozovu ih na odgovornost, kako ne bi potpuno zatrli ono što su generacije Nikšićana cijeli jedan vijek stvarale. Uprava napolje", poručio je Muratović.

Bonus video: