Gorčević: Međuvladina konferencija finalna potvrda da Crna Gora može krenuti u završnu etapu pristupnih pregovora

"Ovo je prilika da svih 27 zemalja članica potvrdi da je Crna Gora iskoristila pruženu priliku za ubrzanje integracionog procesa i ispunila neophodna privremena mjerila u pregovaračkim poglavljima 23 i 24"

1828 pregleda 2 komentar(a)
Gorčević, Foto: Boris Pejović
Gorčević, Foto: Boris Pejović

Međuvladina konferencija biće finalna potvrda da Crna Gora može krenuti u završnu etapu pristupnih pregovora – zatvaranje pregovaračkih poglavlja, poručila je ministarka evropskih poslova, Maida Gorčević.

Dvije strane (EU-Crna Gora) bi na međuvladinoj konferenciji trebalo da usvoje Izvještaj o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 i završna mjerila (IBAR).

"Dobre vijesti stižu iz Belgije! Međuvladina konferencija EU- Crna Gora zakazana je za 26. jun. Ovo je prilika da svih 27 zemalja članica potvrdi da je Crna Gora iskoristila pruženu priliku za ubrzanje integracionog procesa i ispunila neophodna privremena mjerila u pregovaračkim poglavljima 23 i 24. Međuvladina konferencija biće finalna potvrda da smo dobili pozitivan IBAR i da možemo krenuti u završnu etapu pristupnih pregovora – zatvaranje pregovaračkih poglavlja“, napisala je Gorčević na mreži Iks.

Bonus video: