Albanska alternativa: Dok je Albanskog foruma Ulcinj će biti znameniti i poželjni mediteranski grad

"Što se svega u vezi Nacrta zakona o lokalnoj samoupravi tiče građani Ulcinja nemaju razloga i ne treba da brinu"

7273 pregleda 45 reakcija 0 komentar(a)
Ulcinj (ilustracija), Foto: Shutterstock
Ulcinj (ilustracija), Foto: Shutterstock

Dok je Albanskog foruma Ulcinj će biti znameniti i poželjni mediteranski grad, grad vrhunskog turizma, grad - luka, grad koji će dočekivati uz osmijeh i širokih ruku svakog dobronamjernog gosta, grad bogat sadržajima i ljudima, grad kojeg će krasiti Skenderbeg, grad kakav je uvijek bio. To se navodi u reagovanje Albanske alternative na navode advokata Zorana Piperovića.

Albanska alternativa je dio Albanskog foruma.

Piperović je ranije u reagovanju naveo kazao da je "krajnje nekorektno u polemici oko toga da li Ulcinj zaslužuje status grada ili ne, pominjati podignute optužnice u nevještom pokušaju da se pažnja javnosti usmjeri na sporedne teme...

"Nije čudno to što Zoran Piperović brani predstavnike aktuelne ulcinjske vlasti u slučajevima u kojima su procesuirani za kriminal i korupciju, ali je čudno i indikativno kada se on, kao danas, uključi u političku 'bitku' svojih klijenata iz sudnica. Kao advokat on svakako dobro zna da razlikuje (utvrđene) činjenice od neutemeljenih tvrdnji koje iznosi. Advokat još bolje zna, makar bi trebalo da zna, da niko ovdje nije pokušao 'osporiti' Ulcinju status grada, pogotovo ne 'na osnovu podignutih optužnica'. Kao što advokat dobro zna razliku između kulturološkog, istorijskog i lingvističkog pojma grada od onoga što je danas u demokratskom svijetu formalno-pravni status grada kao jedinice lokalne samouprave", navode iz Albanske alternative.

Dodau da se Piperović "nije uključio u polemiku kako bi iznio činjenice, jer činjenica nema ni za lijek, već zato što očito njegovim klijentima nedostaje i hrabrosti i argumenata".

"Mi kao politička stranka sa advokatom nećemo polemisati. To uspješno i efikasno radi tužilaštvo. Što se svega ostaloga u vezi Nacrtom zakona o lokalnoj samoupravi tiče građani Ulcinja nemaju razloga i ne treba da brinu. Dok je Albanskog foruma Ulcinj će biti znameniti i poželjni mediteranski grad, grad vrhunskog turizma, grad - luka, grad koji će dočekivati uz osmijeh i širokih ruku svakog dobronamjernog gosta, grad bogat sadržajima i ljudima, grad kojeg će krasiti Skenderbeg, grad kakav je uvijek bio – dok ga nijesu unizili Piperovićevi klijenti..."

Iz Albanske alternative navode da Ulcinj sigurno neće biti grad korupcije i kriminala "čije su oličenje oni koje u sudnici i, evo objavama u javnosti, zastupa advokat Piperović".

"Na školska kviz-pitanja, kao dosjetku u nedostatku činjenica, nećemo odgovarati. Ali ćemo uputiti advokata da, kad ugrabi vremena od pripreme odbrane onih koji su upropastili Ulcinj, pročita nešto o modelima reforme lokalne samouprave u npr. Danskoj i Hrvatskoj. Jedna je visokorazvijena i demokratska država EU koja svakako može biti mnogima uzor, a druga naš susjed i država koja je prošla i prolazi sadašnji put Crne Gore. Ulcinj će i de jure biti Grad dok bude Albanskog foruma", zaključuje se u reagovanju Albanske alternative.

Bonus video: